TERUG

Je Cyclus Synchroniseren Met Je Werkleven

September 2020

 / 

Zelfontwikkeling

By: Grace&Us

N

Nicola Cloherty, human design guru, en expert op het gebied van de menstruele cyclus, helpt vrouwen hun maandelijkse menstruatiecyclus zo af te stemmen zodat ze in harmonie leven met hun hormonen. Onderzoek toont aan dat vrouwen op verschillende momenten van de maand geschikter zijn voor verschillende taken, ritmes, voeding en nog veel meer. Nicola deelt hoe je jouw werkleven kunt synchroniseren met je cyclus om optimaal te kunnen functioneren. Zo komen productiviteit en creativiteit als vanzelf!

Synchroon leven met de natuurlijke eb en vloed van je maandelijkse cyclus en werk is makkelijker te doen dan je denkt, en bovendien super effectief.

Oké, het komt niet vanzelf.

Laten we het eerst hebben over de taboes omtrent wat 50% van de wereldbevolking op een bepaald punt in hun leven doet: menstrueren. Er zijn meer dan 5000 rare benamingen verzonnen voor menstruaties. Simpelweg om het niet direct te hoeven benoemen, terwijl we allemaal weten wat het is. Laat dat even inzinken. VIJFDUIZEND. Krankzinnig! Ik ben er sterk van overtuigd dat we onze vrouwelijke anatomie en cycli bij hun normale namen moeten noemen.

We menstrueren elke maand.

We hebben een vulva: de buitenkant, inclusief je schaamlippen, clitoris, vaginale opening en de urethra: het gat waar je uit plast. Dan hebben we de vagina: de binnenkant, een spierkanaal dat de baarmoeder met de vulva verbindt, en het kanaal waar baby’s doorheen gaan tijdens de bevalling. En bloed tijdens je menstruatie.

Er zijn nog veel meer delen die horen bij ons vrouwelijk voortplantingssysteem. Ook ik was vroeger bang om deze woorden hardop uit te spreken. Een vulva of vagina is algemeen bekend in ons huishouden, maar onder vrienden worden codenamen gefluisterd, in schaamte. WAAROM? Het is gek als je er bij stilstaat. Laten we al die delen gewoon bij hun echte naam noemen.

Een van de grootste mythes waaraan ook ik me schuldig maakte, was dat er maar één deel van de vrouwelijke cyclus was: mijn menstruatie. Ahem, fout. Ik kwam achter de waarheid op de rijpe leeftijd van 30. Beter laat dan nooit, toch?

Er zijn in feite vier prachtige fasen in je menstruatiecyclus die verschillende soorten liefde en aandacht vereisen. Ander voedsel en beweging, verschillende taken en andere niveaus van selfcare. Waarom? Onze hormonen veranderen dagelijks, net als ons energieniveau en onze hersenen. Alles wat we in ons leven doen, heeft een diepgaand effect op het immuunsysteem, de hersenfunctie, het metabolisme, het darmmicrobioom en stressreacties.

Dus wanneer we ons leven leiden door samen te werken met onze natuurlijke biologie en vrouwelijke energie, kunnen we plannen, creëren, werken en leven volgens de natuurlijke en cyclische manier: precies zoals het bedoeld is.

Laten we het dus hebben over de fasen waar we doorheen gaan in onze cyclus, om ze beter te begrijpen, en om beter te functioneren. We hebben allemaal tijd nodig om onze manier van denken aan te passen. Traditioneel gezien, beschouwen we onze eerste fase als de menstruatie. Maar als we willen werken en leven volgens onze natuurlijke hormonale en energiestroom, beginnen we met de folliculaire fase.

FASE EEN: Follicular – Oestrogen and Progesterone are on the rise – pre-egg release

FASE TWEE: Ovulatie – Oestrogeenpieken en testosteron en progesteron stijgen. Je ovulatie/eisprong vindt plaats

FASE DRIE: Luteal – Oestrogeen- en progesteronspiegels zijn hoog. Als de eicel niet bevrucht wordt, dalen de hormoonspiegels.

FASE VIER: Menstruatie – Oestrogeen en progesteron zijn het laagst. Nu vindt het bloeden plaats.

Er zijn talloze mooie manieren om hormonale balans te creëren en te ondersteunen. Door bepaalde hormoonondersteunende voedingsmiddelen te eten;
Door verschillende intensiteitsniveaus waarop we sporten en bewegen gedurende de maand;
Hoe we onze sociale agenda’s vullen;
Hoe we onze creativiteit gebruiken;
Hoe we ons werk doen en plannen;
De manier waarop we moeder zijn;
Hoe we omgaan met stress;
Ook niet onbelangrijk: hoe we seks en plezier hebben;
Hoe we onze relaties liefhebben en beheren;

Vandaag zoomen we in op het werkgedeelte. Ongeacht je carrièrepad of baan, in samenwerking met onze hormonen, kan het er een beetje zo uitzien:

Folliculaire fase
Plan de mentaal meest uitdagende opdrachten in deze fase. In deze fase is je vermogen om problemen op te lossen, strategieën te ontwikkelen en dingen plannen hoog. Dit is het ideale moment om te brainstormen met collega’s, dankzij je verhoogde cognitieve creativiteit!

Ovulatie
Verbinding en communicatie vormen de kern van deze fase. Maak tijd vrij om belangrijke gesprekken te voeren met je baas, teamleden of klanten. Het is een geweldige tijd om aan marketing te werken. Vergeet ook niet om die klantlunch en netwerkborrel in deze fase in te plannen.

Luteale fase
Time to get sh*t done! Je bent gefocust in deze fase. Naarmate de fase vordert, gaan je focus en aandacht steeds meer naar binnen. Werk aan alle kleine taken. Als de verhouding tussen oestrogeen en progesteron verandert, verandert de focus van je hersenen ook. Je bent nu meer gericht op details.

Menstruatie
Dit is dé primetime voor het analyseren en evalueren van projecten. Luister naar je intuïtie en innerlijke stem over waar je eventueel moet bijsturen. De communicatie tussen de linker- en rechterhersenhelft van je hersenen is nu het krachtigst. So, pay attention!

Dit wil niet zeggen dat je niet kunt afwijken van deze fases of geen andere dingen kunt doen buiten deze fasen. Dat kan en mag je natuurlijk wel, en het is waarschijnlijk onvermijdelijk. Maar de natuurlijke flow van je hormonen werkt op deze manier. Dus als je daarmee kunt samenwerken, why not? Bespaar je energie en gebruik hem verstandig, zodat je je beter in je eigen lijf voelt.

Deze manier van leven is niet alleen voor mensen die een eigen bedrijf runnen en meer autonomie hebben als het gaat om het maken van hun eigen planning. Je hoeft absoluut niet door je kantoor te rennen om je collega’s te vertellen dat je ongesteld bent, en je hoeft je ook geen zorgen te maken over waar je vrouwelijke collega’s zich in hun cyclus bevinden. Hoewel, toegegeven: ik vind dat het een mooi gesprek zou zijn om te hebben. Ondersteun vooral jezelf en haal het beste uit jouw fases en hormonen.

Je bent een womxn (een inclusief woord voor iedereen die zich identificeert als een vrouw), dus ga je gang en lead like one! Er zijn genoeg mannen die leiden als ‘mannen’. En er zijn ook vrouwen die het gevoel hebben dat zij dat ook moeten doen. We kunnen dit niet veranderen zonder persoonlijke verschuivingen door te voeren en ruimte te creëren voor open en eerlijke gesprekken, waarin we dingen benoemen zoals ze zijn.

Ten slotte, vrouwen baren niet alleen mensen.

We kunnen alles baren. Vorm geven aan zoveel meer.
Met een baarmoeder, het vrouwelijk lichaam en onze energie kunnen we elke dag onze cyclische kracht inzetten om te creëren. Wat nog ongelooflijker is, is dat het elke maand vernieuwd wordt. We kunnen teruggaan, we kunnen reflecteren, we kunnen dieper in onszelf duiken, zelfs en juist wanneer we bloeden.

En zo gaat het door.
Als muziek voor je eierstokken.

Nicola Cloherty is een mentor voor vrouwen die willen reconnecten met wie ze echt zijn en fysiek en energetisch in balans willen komen. Haar werk draait om de natuurlijke kracht van de baarmoeder, de eb en vloed van vrouwelijke hormonen en de energetische blueprint vanuit Human Design. Op basis van deze principes creëert zij weer balans. 

Ze geeft human design readings, individuele mentor programma’s en cursussen om vrouwen te helpen worden wie ze horen te zijn vanuit hun ziel. Om hen te helpen het leven te leiden dat voor hen bestemd is. En om een bedrijf te kunnen runnen met de kracht van het vrouwelijke lichaam en ziel. Ze gebruikt hiervoor verschillende mooie tools om je te laten zien dat alles wat je nodig hebt, al in je zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.