/
By: Grace&Us
H
Handlezen. Je hebt er vast wel eens iets over gehoord. Misschien doemt er nu direct een beeld bij je op van een dame met een glazen bol die jou gaat vertellen hoe oud je wordt en hoeveel kinderen je krijgt. En dat is nou net wat handlezen niet is. Handlezen is eerder een bewustwordingstool. Elk kenmerk van je handen laat je kennis maken met een deel van jezelf. Door de stand van je vingers, je handvorm, de lijnen in je hand, je nagels en de huidpatronen op je vingertoppen te bestuderen, is er een karakterschets van jou te maken. Hierdoor word je je bewust van jouw talenten en mogelijkheden. Ook kom je achter jouw valkuilen. Misschien is er wel iets wat je tegenhoudt om je talenten voor de volle 100% te benutten.
Ontstaan handleeskunde
Handleeskunde is zo’n vijfduizend jaar geleden ontstaan in het Verre Oosten. Met name Chinezen en Indiërs bezitten een oeroude traditie in het handlezen. Via de handelsroutes werd handleeskunde in de 14e eeuw in West-Europa geïntroduceerd. Daar namen de Grieken en vervolgens de Romeinen de kunst over. Het schijnt dat belangrijke historische figuren als Aristoteles, Alexander de Grote en Julius Caesar de kunst van het handlezen beheersten. Het was in die tijd heel normaal om je handen te laten lezen bij het nemen van grote beslissingen.
Echter werd het handlezen in de 15e eeuw door de kerk verboden en als hekserij bestempeld. Lange tijd moesten geleerden de wetenschap in het geheim beoefenen. Pas in de 19e eeuw kwam het handlezen bij een groter publiek in beeld.
Maar het was Carl Gustav Jung die in de 20e eeuw handleeskunde weer aanzien gaf. De bekende Zwitserse psychiater en psycholoog deed onderzoek naar handlezen en schreef er het volgende over: “De handen, waarvan de vorm en het functioneren zo innig zijn verweven met de psyche, kunnen op sprekende en dus verstaanbare wijze uiting geven aan de psychologische eigenheid, d.w.z. het menselijk karakter”.
Esoterische wetenschap
Handleeskunde is esoterische wetenschap. Dat betekent dat deze eeuwenoude wijsheid op ervaringen, feiten en conclusies is gebaseerd en wordt gecombineerd met psychologisch inzicht en mensenkennis.
Handlezen is vandaag de dag eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Zeker niet als je bedenkt dat je handen belangrijke instrumenten zijn. Je pakt, slaat, streelt en voelt met je handen. Bij het praten maak je gebaren met je handen en de manier van je handdruk bij een kennismaking geeft direct een eerste indruk. De manier waarop jij je handen gebruikt zegt dus veel over je persoonlijkheid.
Ontdek of je een langzame of snelle beslisser bent
De grootte van je hand laat zien of je een snelle of langzame beslisser bent. Hier kom je achter door de lengte van je hand op te meten. De meest makkelijker manier hiervoor is je hand voor je gezicht te houden. Leg het kuiltje onderaan je hand tegen de onderkant van je kin en strek je hand en vingers recht tegen je gezicht. Ga dan na waar je vingers eindigen.
Vingers komen niet hoger dan je wenkbrauwen = kleine hand
Vingers komen tussen wenkbrauwen en haargrens in = gemiddelde hand
Vingers komen tegen de haargrens aan gaan eroverheen = grote hand
Kleine hand
Met een kleine hand ben je vrij impulsief van aard. In een split second weet jij beslissingen te maken. Hierdoor heb je een indrukwekkend talent om situaties, problemen en stress de baas te blijven.
Tip! Wil je iets gedaan krijgen van iemand met kleine handen? Wees dan in je communicatie zo kort en bondig mogelijk zodat de ander snel tot beslissing kan overgaan.
Gemiddelde hand
Als je een gemiddelde hand hebt, dan heb je een evenwichtig karakter. Je bezit een goed beoordelingsvermogen en het is per situatie afhankelijk hoe je jouw beslissingen neemt. Bij sommige zaken neem je daar de tijd voor, terwijl je bij andere niet eens hoeft na te denken en direct het antwoord al weet.
Grote hand
Heb je een grote hand? Dan ben je iemand die tijd nodig heeft om dingen te verwerken. De focus ligt meer op details. Juist door te analyseren, observeren en plannen kun je met zorgvuldige precisie je taken voltooien. Als je geen ruimte krijgt om na te mogen denken zal je al snel blokkeren.
Tip! Wil je iets gedaan krijgen van iemand met grote handen? Wees dan in je communicatie zo gedetailleerd mogelijk en geef de ander bedenktijd.
Gebruik je handen als kompas
Misschien wil je wel meer ontdekken over jezelf. De cursus Neem de regie in handen van De Handcoach is dan ideaal. In verschillende modules ga je ontzettend veel over jezelf ontdekken, waarbij je je handen als kompas zult gebruiken. Zo kom je er bijvoorbeeld achter of je een ware leider bent, hoe jouw manier van communiceren is, hoeveel doorzettingsvermogen je bezit en je ontdekt zelfs of je een talent hebt voor schrijven of spreken in huis hebt.
Het hoofd denkt en je hart verlangt, maar je handen doen het uiteindelijke werk. Weet je het even niet meer? Dan hoef je alleen maar in je handen te kijken. Daar vind je de antwoorden…
Ga voor meer informatie over de handleescursus van De Handcoach naar:
https://www.handcoach.nl/online-cursus-handlezen-amsterdam-bewuste-keuze
Melissa Kamstra (1983) is een expert in praktische spiritualiteit. Van een uitgebluste marketingstrateeg die op maandag al uitkeek naar het weekend, veranderde ze door handleeskunde in een energieke ondernemer. Sindsdien is ze zich in talloze oeroude wijsheden gaan verdiepen. Ze heeft de gave om deze kennis te vertalen naar praktische handvatten in het dagelijks leven. Benieuwd wat spiritualiteit voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op haar site: www.handcoach.nl