TERUG

Zo verbeter je jouw orgasme. Kom maar!

April 2021

 /

Self care

By: Grace&Us

Het vrouwelijke orgasme. Een onderwerp waar vanwege schaamte of ongemak niet zoveel over gepraat wordt. Tenminste, als er al over gepraat wordt, is dat eerder met vriendinnen dan met een (seks)partner. Zo zonde. Het vrouwelijk orgasme brengt je zóveel goeds. Het werkt onder andere stress verlagend, het bevordert een goede nachtrust, het geeft een boost aan je immuunsysteem, je huid verbetert én het geeft je een gelukkig en ontspannen gevoel.

Tijdens de seks, tijdens een orgasme en na de seks komen er enorm veel hormonen vrij. Terwijl je lichaam op een fijne manier wordt aangeraakt, gaan je hersenen voor jou aan de slag. Zij communiceren met alle zenuwuiteinden die worden gestimuleerd, zodat feelgood hormonen vrij komen en onder andere het hormoon endorfine: dit is onze gratis en natuurlijke pijnstiller wat fijn helpt tegen PMS of bijvoorbeeld rugpijn.

Kom maar gerust twee keer per week (of meer) en trek daar per selfcare sessie minstens een half uur of een uur voor uit. Van wat ik waarneem is bij velen het orgasme een doel op zich. Geen orgasme, zou geen geslaagde (zelf)seks zijn. Wat een onzin. Het doel mag genieten zijn. Je mag leren spelen met het op- en afbouwen van geilheid zonder dat je klaarkomt. Het strelen van je hele lichaam met bijvoorbeeld een olie. Natuurlijk laat je jezelf daarna helemaal gaan. De extase die dan vrijkomt is zoveel magischer en lekkerder dan wanneer je uitgangspunt een orgasmedoel voor ontlading is. Wie heeft dat ooit bedacht?

Je hele lichaam werkt fantastisch en heeft te gekke plekken om te ontdekken. Plekken waar je nooit komt, die wél fijn zijn. Plekken waar je geen tijd voor neemt. Weet wat er allemaal nog méér mogelijk is. Wanneer je eenmaal hebt ontdekt waar je van “aan” gaat, doe je vaak hetzelfde. Je lichaam heeft een ongekende sensuele kracht die je mag ontdekken. Misschien ervaar je maar één orgasme op meestal dezelfde manier. Er zijn zoveel meer manieren en plekken om naar toe te gaan.

Ik wil je juist aanmoedigen om nieuwsgierig te blijven in je eigen lichaam, je vulva, je clitoris, en ál je erogene zones. Waar is het gevoelig, waar niet? Lig je altijd op je rug met je knieën opgetrokken? Probeer het dan eens een keer op je knieën terwijl je buik rust op je bovenbenen. Of voelt op je buik liggen fijn voor je? Wil je wat harder of juist wat zachter? Mag het sneller of langzamer? Is de ruimte fijn waar je bent? Wil je muziek erbij aan? Of kaarsjes?

Maak je eigen handleiding! Zodat je weet wat fijn is bij jou. Welke combinaties plezierig voelen. Ik bedoel; als jij van jezelf niet weet wat en hoe het fijn is voor jou, hoe leer en vertel je het dan je (seks)partner?

De enige reden waarom de clitoris bestaat, is voor het plezier.
Read this again.

Het orgasme is een belangrijk onderdeel van je seksueel welzijn en draagt bij aan je algehele gezondheid. Waar wacht je nog op?

Nóg zeven tips:

  1. Zorg dat je jouw vulva kent, weet hoe deze er uit ziet en wordt vulvakundig. Laten we trouwens het beestje gewoon bij de naam noemen en het woord vagina niet gebruiken als we vulva bedoelen. Je vagina is het geboortekanaal, godzijdank dat je vagina niet zo gevoelig is als je clitoris. Anders is een kind baren niet te doen!
  2. Raak vertrouwt met het aanraken van je hele lichaam en je vulva.
  3. Laat je niet gek maken dat je labia minora (binnenste lipjes van je vulva) niet past in het ideaalbeeld van wat je in de media of op tv ziet. Indien er geen medische aanleiding is voor een correctie: doe het niet, je mist daardoor een stuk genot. Ga maar ontdekken hoe fijn het kan zijn als je binnenste lipjes vertroeteld worden.
  4. Gebruik glijmiddel. Een drupje kan geen kwaad. Het voelt fijn en kan je opwinding verhogen. Waar wacht je nog op?
  5. Laat verwachtingen los. Te hoge verwachtingen of juist weinig tot geen verwachtingen beïnvloeden het krijgen van wel of geen orgasme. Bye Bye verwachtingen.
  6. Maak tijd in je agenda en ruimte in je hoofd.
  7. Train je seksspier, de pubococcygeus spier. Dat is een onderdeel van je bekkenbodemspier, ook wel de pc-spier genoemd. Weet wanneer je deze mag aanspannen en ontspannen voor meer genot.

In theorie zouden alle vrouwen met intacte geslachtsdelen en zonder verwondingen aan het zenuwstelsel of andere fysieke problemen in staat moeten zijn om een orgasme te kunnen krijgen. G-spot on en kom maar.

Hoe een vrouw een orgasme beleeft, is verschillend. Kijk, je hebt een gewoon orgasme en je hebt een orgasme die heel intens of zelfs meervoudig kan voelen. En daar tussenin zitten maar liefst twaalf soorten verschillende orgasmes om te ontdekken en ervaren. Om maar iets te noemen gaat dit van bijvoorbeeld een tepelorgasme tot een anaalorgasme. Je weet het als vrouw wanneer je een orgasme hebt. Het voelt als een kleine, grote of zelfs een heel intense rilling(en) en samentrekking(en) van je seksspier, vagina, baarmoeder en anus. Dit gaat samen met een versnelde hartslag en een zwaardere ademhaling. Het komt in golven door je heen. Hoe meer je opgewonden bent, hoe meer bloed er stroomt naar je intieme delen waardoor wat opzwelling plaatsvindt. Na een orgasme neemt die opzwelling weer af.

Vlak voordat je bij de climax bent, voel je dat je naar standje overgave mag, om vervolgens de fantastische ontspanning en energie je lichaam in te laten stromen. Een orgasme is elke keer anders en is voor iedere vrouw een andere ervaring. Het is het verre van raar wanneer je geen orgasme krijgt door penis in vagina (penetratie)seks. Zo’n 80% van de vrouwen heeft deze ervaring. Wat je kúnt doen, is jezelf strelen rondom bijvoorbeeld het clitorisgebied. Je bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor jouw orgasme. Bij een vrouw duurt het gemiddeld twintig minuten voordat zij een orgasme krijgt, dit is bij de gemiddelde man zo’n vijf minuten. Dat verschilt behoorlijk. Reden genoeg om hiermee rekening te houden tijdens seks met een partner. Het vrouwelijk orgasme duurt van gemiddeld 3 seconden tot 30 seconden en soms nog veel langer.

Hoe jij jezelf respecteert in zowel zelfbeeld, lichaamsbeeld en het beeld dat je hebt over seksualiteit heeft veel invloed op hoe jij met seksualiteit omgaat.
In hoeverre jij vrij of juist niet vrij kunt zijn met je lichaam. Om te ontdekken hoe dit bij jou is, vraag je nu hier gratis jouw persoonlijke seksualiteitsscan aan: https://mechieceelen.nl/je-persoonlijke-seksualiteitsscan/

Het vrouwelijk orgasme is bijzonder. Zo ook het vrouw zijn, je vrouwelijkheid, je seksualiteit. Je gevoel, je tranen, je cyclus, je chaos, je buien, je blijheid, je trots, je talent, je zachtheid. En ook je leegte, jezelf verliezen in, je zelftwijfel, je diepste zorgen, je diepste verlangens, je onzekerheid, je goedkeuring van anderen, jezelf vergelijken, je zelfacceptatie, je “doen zoals het hoort”, je vermoeidheid.

Wat als jij de keuze maakt om vanaf nu jezelf in alle kleuren te omarmen Zonder schaamte en schuld. Zodat je de vrouw mag zijn wie je diep van binnen ook wilt zijn. Gewoon omdat je dat jezelf gunt en het veel fijner leeft.

Je kunt er nu voor kiezen om mee te doen aan het drie maanden programma Vragen om wat je wilt, in en buiten de slaapkamer. Hoe zou je leven er dan uit zien? Precies. Compleet anders. Met meer genot en minder gedoe. Op alle vlakken. Beloofd!

Meld je vandaag nog aan voor dit bijzondere programma en ontdek alles over je vrouw zijn, je lichaam, je grenzen, communicatie die wel werkt, fantastische en intense orgasmes ook als je hiermee gedoe ervaart en een bevredigend (seks)leven, zodat je krijgt wat je wél wilt!

Voor meer info en aanmelden ga je naar: https://mechieceelen.nl/vragen-om-wat-je-wilt/
Het hebben van plezier op alle vlakken is je geboorterecht!

Mechie Ceelen helpt als relatiecoach vrouwen – single en in relatie – om hun verlangens weer, of voor het eerst, te leren voelen. Meestal zit het verleden, of het leven nu, flink in de weg. Haar missie is om het taboe onderwerp rondom seks te doorbreken. Alleen daarom mogen we het er over gaan hebben. Dat is een eerste stap naar verbetering voor een ingedut seksleven, onbevredigende seks of gedoe bij orgasmes waar veel van haar klanten mee worstelen.

Op Instagram deelt Mechie dagelijks weetjes, tips en inspiratie over seksualiteit en relatie.
Hier kun je haar volgen: https://www.instagram.com/mechieceelen.nl/
Overige informatie vind je hier: www.mechieceelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.