TERUG

You Make Me Smile

March 2022

 / 

Business Babes

By: Grace&Us

Z

Zoals wel vaker wordt gezegd is YMMS letterlijk ontstaan aan de keukentafel.
Wij, Marijke en Kirsten, zijn vriendinnen geworden door de vriendschap van onze mannen. Toen ik 4 jaar geleden bij Marijke op de koffie was vertelde Marijke over een sjaal die ze had en die haar zo goed beviel. Helaas was deze versleten en kon ze nergens meer een zelfde model krijgen. Toen zei ik gekscherend “nou, dan maken we ‘m toch zelf”. En tadaa ons bedrijf was geboren!

Uiteraard moesten we op zoek naar een naam. Dat is YMMS geworden, YMMS staat voor You Make Me Smile, want dat is wat onze producten met je doen! Dat vonden wij een mooie symbolische naam voor ons bedrijf. We gingen op zoek naar de perfecte stof, kwaliteit staat bij ons allebei hoog in het vaandel dus dit werd best een zoektocht. We wilden de allerzachtste, fijnste, mooiste stof voor onze sjaal. Aangezien deze zoektocht wel wat langer duurde dan gedacht is Marijke wat onderdelen voor oorbellen gaan bestellen om in de tussentijd eens te kijken of we daar wat mee konden. Daar kwamen hele mooie modellen uit!

Wij hebben er in elk geval geen moment spijt van gehad!

Nu gingen we niet alleen voor sjaals maar ook oorbellen werden onze corebusiness. Onze leukste herinnering aan het begin van ons bedrijf was dat we met 2 tassen vol oorbellen naar Ootmarsum zijn gereden en daar winkel voor winkel naar binnen zijn gegaan om te vragen of ze onze oorbellen wilden verkopen. Ze vonden het allemaal prachtig maar helaas…. We wilden het bijna opgeven en lekker gaan lunchen toen we nog 1 winkel zagen en dachten laten we die nog even proberen. En ze kocht alles!!!! Met lege tassen en op wolken liepen we naar buiten. Onze eerste klant was een feit en dat is ze tot op de dag van vandaag nog steeds. Toen is het balletje heel hard gaan rollen. Er kwamen steeds meer winkels bij, en die benaderden ons in plaats van dat we zelf de “straat op moesten”.

In eerste instantie was YMMS iets wat we naast ons “gewone werk” deden maar nu begon het steeds serieuzere vormen aan te nemen. Marijke stopte met haar werk om zich volledig te storten op het ontwerpen en maken van oorbellen. Ik heb mij vanaf het begin af aan bezig gehouden met de verkoop en het maken van de website. Het werd voor mij ook steeds lastiger om mijn werk bij IKEA te combineren met YMMS dus 2 jaar geleden heb ik ook de stap gemaakt om volledig voor YMMS te gaan. En hier hebben we nog geen moment spijt van gehad! Want wat is het leuk om samen met je vriendin een bedrijf te runnen en lekker creatief bezig te zijn! We hebben op dit moment 35 verkooppunten en groeien nog elke maand. We zijn begonnen vanuit een ruimte bij Marijke thuis maar sinds vorige maand hebben we 2 ruimtes gehuurd, een atelier en een showroom, in een bedrijfs-verzamelpand. Dit was een logische next step en het voelt zo goed! Regelmatig hebben we er in het verleden met elkaar over gesproken hoe fijn het zou zijn om je eigen bedrijf te hebben en je eigen tijd te kunnen bepalen en indelen.

Iets doen waar je energie van krijgt in plaats van dat het energie kost.

We hebben echt iets moois neergezet waar we heel trots op zijn!
Wij hebben er in elk geval geen moment spijt van gehad!

Mag ik ons even voorstellen? Mijn naam is Kirsten Harberink, ik ben 45 jaar en ben getrouwd met mijn jeugdliefde, Jan. Wij hebben samen 3 kinderen, een tweeling Roos en Puck van 16 en een zoon Kick van 9 jaar. Wij wonen in Oldenzaal, in het prachtige Twente. Ik heb in het verleden verschillende dingen gedaan, mijn laatste werkgever is IKEA geweest. Hier heb ik 8 jaar gewerkt op de Keuken afdeling in Hengelo. Met veel plezier overigens! Maar soms lopen dingen in het leven anders dan verwacht! Had je mij 5 jaar geleden gezegd dat ik in de oorbellen-business terecht zou komen had ik heel hard gelachen maar dat zijn juist de verrassingen van het leven, toch? Hieronder vertellen wij, Marijke en ik, hoe wij ons bedrijf zijn begonnen en wat YMMS voor ons betekend.

Mijn naam is Marijke Oude Nijhuis! Ik ben 42 jaar en al bijna 17 jaar getrouwd met Stefan. Ik heb 8 jaar lang gewerkt voor een groot evenementenbureau. Maar door bezuinigingen moest ik daar helaas mee stoppen. Ik begon mijn eigen weddingplanbureau, dit heb ik een aantal jaren met veel plezier gedaan, maar voor ons bleek zwanger worden niet vanzelfsprekend dus heb ik mijn volledige tijd en energie een lange tijd daaraan gegeven. Met resultaat want inmiddels hebben we een dochter Fenne van 5 en een zoon Daan van 8. De laatste jaren werkte ik voor een bedrijf in promotionele artikelen, maar ik miste het hebben van mijn eigen onderneming. Een aantal jaren geleden is bij mij Sarcoïdose vastgesteld. Hierbij ontstaan spontaan ontstekingen in verschillende organen in het lichaam. Ik probeer mijn energie altijd goed te verdelen over de dag en dat gaat heel goed nu ik mijn eigen tijd kan indelen. Ik vind het echt heerlijk om mama te mogen zijn, maar alles draaide lange tijd om mijn gezin en mijn ziekte. Sinds ik samen met Kirsten YMMS heb, en hier vooral heel veel energie van krijg, voel ik me echt weer een blijer mens, een (nog) betere moeder, maar vooral echt weer Marijke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.