TERUG

Ik heb binnen een paar weken tóch iets van mijn bucketlist kunnen afvinken

October 2021

 /

Lekker in je vel

By: Grace&Us

De Amstel Gold Race, die wilde ik altijd al heel graag een keer fietsen. Deze stond op 18 april maar vanwege de maatregelen werd deze verzet. Toen ik het in juni voorbij zag komen twijfelde ik geen moment en schreef me in, 11 september was dé dag. Mooi, dan had ik nog 3 maanden om me voor te bereiden op ‘De vriendinnen van Amstel’.

100 km trappen in het mooie Limburg met nog 400 andere vrouwelijke toppers onder de vleugels van Leontien van Moorsel, Anouk Smulders en Wendy van Dijk met als doel: meer vrouwen in beweging voor een gezond en fit lijf! Dat klonk als muziek in mijn oren want ik doe niets anders in mijn werk. Als hormoon- en voedingsdeskundige en ook nog yogadocent, coach en begeleid ik vrouwen die snakken naar meer energie. Gezond, blij, fit én slank is het resultaat!
Ok, ik startte met spinning, een beetje krachttraining maar vooral veel buiten fietsen. Door de bossen, duinen, langs de kust, zandpaden, grind, asfalt, van alles geprobeerd. Ik trakteerde mezelf op een nieuwe fiets en het werd nog spannend of deze op tijd leverbaar zou zijn maar ik nam de gok. Zo blij als een klein kind kon ik ‘m begin augustus ophalen, perfecte timing, nog 5 weken te gaan…

Maar toen… werd ook ik geveld door C*vid. Twee dagen na het ophalen van mijn fiets ging bij mij het licht uit en lag ik ruim twee weken doodziek thuis. Nog nooit ben ik zó ziek geweest. Conditie was nul. Er ging van alles door mijn hoofd, ook die race waar ik zo naar uitkeek. We moesten onze vakantie al annuleren maar nu ook dit evenement? Toch bleef ik vertrouwen op de kracht en het zelfherstellend vermogen van dat altijd zo fitte en sterke lijf.

Ik had een doel: opknappen en weer sterk worden om toch aan die race deel te nemen, dat werd mijn focus. Steeds zag ik het voor me, die 100 km, de Cauberg, de finish, de ontlading, de overwinning voor mezelf. Ik gaf mijn lichaam wat het nodig had en stap voor stap voelde ik verbetering. Het zou erom hangen… In overleg met de organisatie besloot ik niet met de groep van 100 km maar met de groep van 65 km te gaan fietsen.

Met een brok in mijn keel, verhoogde hartslag, klamme handen en kippenvel klom ik op mijn fiets.

Tot een week voor de start vroeg ik mezelf af of het zou gaan lukken, ik was nog niet fit genoeg. Maar ik vertelde mezelf: het maakt niet uit hoe ver je gaat, als je maar gaat! Alles was al geregeld. Hotel was geboekt, startnummer en teamshirt lag klaar en ik had nog maar een paar dagen.

Zaterdag 11 september was het zover! Met een brok in mijn keel, verhoogde hartslag, klamme handen en kippenvel klom ik op mijn fiets. Aangemoedigd door manlief, mijn zoon, mijn ouders en heel veel andere toeschouwers. Wat een intens gevoel! Om 10:30 uur vertrokken we vanuit Valkenburg. Een rit waarvan ik niet wist hoe ver ik zou komen en of ik het überhaupt vol zou houden maar ik ging ervoor, niemand kon me tegenhouden. Na een paar km door de prachtige omgeving, de kracht van de groep en de mensen langs de route kreeg ik vertrouwen. Het enige waar ik aan dacht was die overwinning voor mezelf. Er waren momenten van afzien maar ook van geluk en genieten. Mentaal en fysiek stonden op maximaal.

En het is me gelukt! Na ruim 4,5 uur en 68,7 km kwam ik over de finishlijn bovenop de Cauberg. Daar stonden ze weer, manlief, mijn zoon en mijn ouders. Met weer een brok in mijn keel en kippenvel van kruin tot teen. Mijn hart maakt een mega-sprong, wat een emotie! Het was niet de tijd en de afstand die ik voor ogen had toen ik me inschreef maar dat maakte me niks meer uit. Mijn lijf deed het weer!! En die medaille voelt voor mij als Olympisch goud!

Als yogadocent kan ik gelukkig heel veel mensen helpen weer contact te maken tussen hoofd en lichaam, verbinding maken om van daaruit verder te groeien naar meer geluk en gezondheid.

Zo zie je maar, als je écht iets wil en je gaat ervoor, dan lukt het ook vaak! Iets met mindset… 😉. Natuurlijk los van het feit dat het nooit ten koste moet gaan van je gezondheid. En dat heeft dan weer te maken met je lichaam goed (leren) kennen. Klinkt wellicht wat vreemd maar vooral heel veel vrouwen denken hun lichaam wel te kennen maar luisteren niet of te laat naar de signalen die ons bijzondere lijf soms met regelmaat afgeeft. Ik hoor het veel om me heen: ‘Ach, het zal er wel bij horen’. Ze nemen het voor lief, ondernemen niet of nauwelijks actie en blijven maar door tobben. Zonde! Niet nodig! We weten niet meer hoe we moeten voelen, contact maken, herkennen en erkennen om vervolgens stappen te ondernemen naar een gezondere, fittere, slankere en blijere versie van onszelf.

Als yogadocent kan ik gelukkig heel veel mensen helpen weer contact te maken tussen hoofd en lichaam, verbinding maken om van daaruit verder te groeien naar meer geluk en gezondheid. En dat op mijn manier, fris, nuchter en met beide benen op de grond. Tijdens mijn burnout heeft yoga mij enorm geholpen weer terug te komen naar die vrolijke, sterke en gelukkige vrouw. Maar ook de juiste voeding, beweging, ontspanning en slaappatroon. Het is een totaalpakket van allerlei tools en een cadeau voor jezelf.

Mijn tips:
– Luister goed naar het fluisteren van je lichaam voordat het moet gaan brullen want dan is het vaak te laat
– Zet je mindset open voor groei
– Beweeg elke dag!
– Zoek de natuur op en ontspan
– Eet puur en onbewerkt
– Slaap minimaal 7,5 uur per nacht en bouw overdag rustmomenten in
– Vermijd chronische stress
– Stap uit je comfortzone
– Hou van jezelf!
– En doe vooral waar je hart van gaat zingen!

Heb je naar aanleiding van dit blog een vraag? Boek dan een gratis sessie met mij, dan beantwoord ik deze met alle liefde!

Ik ben Iris Scheffers, geboren in Rotterdam op 6 juni 1971 en al jaren woonachtig in Nieuwerkerk aan den IJssel met mijn man en mijn zoon. Ik ben Trainer Hormoonfactor, orthomoleculair voedingsdeskundige én yogadocent. En met deze mooie combi begeleid en coach ik voornamelijk vrouwen boven de 40 naar een energieke versie van zichzelf zodat ze weer gezond, fit, slank en blij in het leven staan. Al eigenlijk mijn hele leven staat een gezonde leefstijl centraal, veel bewegen, sporten, letten op de juiste voeding en een beetje lief zijn voor jezelf. En dat laatste vertelde ik mezelf altijd wel maar de realiteit bleek achteraf het tegenovergestelde te zijn. Iets met alle ballen in de lucht, mezelf continu wegcijferen, een te hoge lat en geen ruimte meer in mijn agenda. Gevolg: Opgebrand en uitgeput, burnout! (2007)
Dat was een pittige periode maar sindsdien werd alles anders. Ik ben op zoek gegaan naar hoe dat zover gekomen is en ik ben drastisch gaan schrappen in mijn agenda waardoor ik meer tijd voor mezelf kreeg en erachter kwam dat ik toen niet deed waar ik gelukkig van werd. Diverse opleidingen volgden en vanaf die tijd doe ik alleen nog maar wat ik leuk vind en energie van krijg, er is nu sprake van zingeving. Vrouwen helpen naar meer geluk en gezondheid en ik meer tijd voor mezelf. Het is nu mijn taak om vrouwen te helpen die hormonaal uit balans zijn weer lekker in hun vel te krijgen en dat zijn niet alleen vrouwen met overgangsklachten maar uiteenlopende klachten die vaak hormonaal gerelateerd zijn en dit vanuit een holistische aanpak. Er is toch niets mooiers dan fit en energiek door het leven te gaan? Wij sterke vrouwen verdienen dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.