TERUG

Maak jij keuzes uit angst of uit liefde?

March 2021

 /

Zelfontwikkeling

By: Grace&Us

W

Wat als je vrij kan kiezen waar je zelf gelukkig van wordt?
Wat als belemmerende overtuigingen je niet langer in de weg staan?
Wat als trauma’s/nare herinneringen niet meer bepalen hoe je reageert?
Wat als momenten uit het verleden je niet meer triggeren in het hier en nu?
Wat als je keuzes maakt vanuit liefde in plaats van uit angst?
Hoe zou jouw leven er dan uit zien?

Op mijn 35e ging ik met vier vriendinnen naar een handlezeres. Een beetje lacherig want, wat zou je nou kunnen zien in zo’n hand? Maar we stonden alle vijf versteld over wat ze ons vertelde, het klopte! Terwijl ze nog nooit een woord met ons gewisseld had.
Wat ik eigenlijk al wist maar niet echt durfde toe te geven, zei zij hardop; “Als je zo door gaat raak je alles kwijt, je man, je gezin en je werk”. Ik was toen vijf jaar getrouwd en twee zoontjes verder maar zat alles behalve lekker in mijn vel. Er zat vooral veel boosheid en verdriet in me en mijn zelfwaarde was ver beneden peil. Vooral mijn man moest het ontgelden.

“Mijn eerste gedachte was, dit gun ik echt iedereen!”

Nu het zo open en bloot lag besloot ik gelijk actie te ondernemen. Ik ging naar een coach waar ik goede verhalen over had gehoord en daar gebeurde het. Hij zei; “doe je ogen maar even dicht en voel maar aan het verdriet wat je nu voelt”. Intussen beklopte hij mijn gezicht en hand en moest ik hem nazeggen. Ik vond het echt zo ontzettend bizar, maar mijn verdriet zakte al na twee rondjes kloppen (op acupressuur punten leerde ik later) en na vier rondjes was het verdriet weg. Terwijl het daarvoor toch echt heel duidelijk aanwezig was. Mijn eerste gedachte was, dit gun ik echt iedereen!
Al jaren werkte ik in de GGZ, hoe kon het dat ik nooit van deze techniek gehoord had? Ik heb me dezelfde avond nog ingeschreven voor de opleiding EFT (Emotional Freedom Techniques). Tijdens de opleiding heb ik geklopt, geklopt, en geklopt. Wat een bevrijding al die oude rommel opruimen.
Sinds drie jaar heb ik mijn eigen praktijk omdat ik een groot verlangen heb mensen te helpen meer van zichzelf te houden zodat ze gaan doen in hun leven waar ze echt gelukkig van worden.

“Ik geloof dat, als we meer van ons zelf houden, we beter kunnen liefhebben.

Want ik geloof dat, als we meer van ons zelf houden, we beter kunnen liefhebben. En dat is in essentie toch allemaal wat we willen; liefhebben en geliefd zijn. En, als we van onszelf houden, keuzes kunnen maken die ons echt blij maken omdat we voelen ik ben het waard om gelukkig te zijn.
De eerste zeven jaar van ons leven bouwen we een kernovertuiging op die beïnvloedt is door alles wat er is voorgevallen in die jaren en helaas is onze kernovertuiging vaak ik ben niet goed genoeg of iets soortgelijks. Daarop bouwen we de rest van ons leven voort en belemmert deze overtuiging in de keuzes die we maken.
Daar wil ik graag verandering in brengen en mijn missie is dan ook een veilige plek creëren waar persoonlijke groei en zelfliefde toenemen. Dat doe ik door grote en kleine trauma’s, waardoor deze belemmerende overtuigingen zijn ontstaan en die ons in het dagelijks leven nog altijd triggeren, weg te nemen door middel van EFT. Ik stel letterlijk het kleine kind in ons gerust en laat het voelen dat het veilig is. Zodat je vrijer kan leven, zonder belemmerende overtuigingen en keuzes maakt die goed voor jou zijn.
Wat een zeer fijne bijkomstigheid is, is dat we er lichamelijk ook nog enorm van opknappen. Allerlei lichamelijke klachten verdwijnen doordat we ons lichaam uit de stressreactie halen. Wat gunstig is voor je brein is gunstig voor je lijf!
Ik heb mijn praktijk EFTklopt genoemd want ja EFT klopt voor mij. Je klopt niet alleen op punten op je lichaam en gezicht terwijl je terug gaat met je gedachten en vooral gevoel naar vervelende/traumatische momenten in je leven, EFT klopt voor mij omdat er zoveel mooie behandelvormen in samenkomen.
De aanraking door het bekloppen van de punten op gezicht, bovenlichaam en hand zorgt er mede voor dat iemand zich veilig voelt. Maar ook stemgebruik en de woorden die je zegt zijn ontzettend belangrijk om steeds meer te kunnen ontspannen. En de kloptechniek zelf natuurlijk, de punten goed raken, reframes geven, affirmaties (helende zinnen) en weten wanneer je door moet kloppen of kan stoppen.

“Als het werkt mag de wereld het weten!”

Alles bij elkaar maakt het voor mij elke dag weer een feest om mensen door de moeilijkste herinneringen van hun leven te begeleiden. Net zolang tot het enkel een herinnering is zonder daarbij nog iets te voelen van de pijn, angst, boosheid, irritatie of verdriet. En door deze pijn weg te halen gaan mensen steeds meer zien ik ben oké. Dan ontstaat er weer plezier en ontspanning!
Als ik mezelf zou omschrijven met een paar woorden zou het woord nuchter daar zeker tussen staan. Daarom moet ik eerlijk toegeven dat ik het zelf nogal hocus pocus vond in het begin. Maar de afgelopen drie jaar en ook tijdens de opleiding heb ik zo veel wonderlijke resultaten gezien dat ik inmiddels meer dan om ben. Dan maar gek geklop, als het werkt mag de wereld het weten!

Marloes Kremer heeft een missie. “Een veilige plek creëren waar persoonlijke groei en zelfliefde toenemen”.

Hieraan wil zij graag een bijdrage leveren door grote en kleine trauma’s, die we allemaal oplopen in ons leven, op te lossen. Dit doet zij door middel van EFT (Emotional Freedom Techniques) een zeer effectieve en prettige methode.

Met EFT kan je een heel scala aan klachten behandelen maar de ervaring leert inmiddels dat ze uiteindelijk vaak dezelfde oorzaak hebben en dat is “ik ben niet goed genoeg” of iets soortgelijks. Ook lichamelijke klachten zijn bijna altijd terug te voeren naar het gebrek aan zelfliefde en conflictsituaties. Want steeds de vraag ben ik goed genoeg leidt tot stress en dit uit zich vaak lichamelijk. EFT kan je daarbij echt tot de kern brengen en zo problemen oplossen waar je met enkel praattherapie niet bij komt.

Marloes houdt praktijk binnen Psychologiepraktijk de Meer in de Watergraafsmeer in Amsterdam. www.psychologiepraktijkdemeer.nl eftklopt.nl 
email: info@eftklopt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.