TERUG

Innerlijke rust en vrijheid

January 2021

 /

Self care

By: Grace&Us

Leuk dat je mij beter wilt leren kennen. Ik jullie ook! Mijn naam is Bianca de Vrij, 34 jaar en geboren in Heemskerk. Sinds november 2020 ben ik de trotse eigenaresse van Oz massage. Oz massage is ontstaan tijdens de coronacrisis, een onrustige tijd voor mij en vele anderen. Ik verloor plotseling mijn baan, mijn moeder werd ernstig ziek, mijn partner was opeens thuis omdat de zaak dicht moest en ik was thuisonderwijs aan het geven aan mijn zoon. Ik besloot de tijd die ik over had aan mijzelf te spenderen door op zoek te gaan naar een uitdaging waar ik nieuwe positieve energie van zou krijgen!

Innerlijke rust en vrijheid
Voordat ik Oz massage begon, startte mijn innerlijke reis en zoektocht naar geluk toen ik voor mijzelf besloot een reis te maken van een jaar. De bestemming? De andere kant van de wereld: Australië. Ik was toen 20 jaar jong en Oz staat symbool voor die reis. Ze noemen de Australiërs ook wel ‘Ozzies’. Oz staat ook bekend als het magische land uit de film The Wizard of Oz, een plek waar alles kan en mag. Daar waar niemand mij kende, kon ik gevoelsmatig helemaal voor het eerst mijzelf zijn. Zonder oordeel van de ander, zonder moeten, zonder plan. Daar in ‘Oz’ vond ik mijn innerlijke rust en vrijheid.

Het vinden van mijn eigen plek
Dat gevoel wilde ik natuurlijk niet meer kwijt. Maar bij terugkomst in Nederland was dat nog een hele uitdaging. Ik had ‘dat’ gevoel niet vanzelfsprekend meer. Ik moest het opnieuw gaan zoeken. Dat is als een soort ankerpunt altijd bij mij gebleven. Het blijven zoeken naar mijn Oz, mijn magische land. Mijn plek waar ik mij op mijn best voel in alle rust en vrijheid. Door ‘bewust’ te leven, gezond te eten, te mediteren, in contact te blijven met mijn lichaam en van kleine momenten grote momenten te maken, leerde ik weer van mezelf te houden. Ik probeer hier altijd bewust van te blijven. Dat stukje zelfliefde gun ik jou ook. Ik wil jou dan ook aanmoedigen om op zoek te gaan naar jouw eigen plek: jouw Oz.

Oz massage zit vol kennis en ervaringen
Het werd tijd om uit mijn comfort zone te stappen. 14 jaar ben ik al actief in mijn werk als schoonheidsspecialiste en masseur. Mijn laatste 4 jaar bij Rituals brachten mij op het idee om voor mijzelf te gaan beginnen en al mijn kennis en ervaringen te bundelen in een eigen onderneming: Oz massage. “I have a dream” van Martin Luther King is een zin die ik voelde en ademde. Mijn partner stimuleerde mij door niet in beperkingen te denken, maar in mogelijkheden. Als je iets wilt, kun je namelijk alles – maar niet alleen. Uit je hoofd en tot jezelf komen is daarom heel belangrijk. Alleen zo voel je aan wat je echt nodig hebt!

Oz massage is een exclusieve beleving bij u thuis en maakt gebruik van zintuigprikkelende elementen van licht, geur, geluid, warmte. Dit zorgt er voor dat je je beter kun loslaten en de overgave naar ontspanning makkelijker vindt. Uit het hoofd het lichaam in. Toen was daar die 2e lockdown. Daar begon mijn uitdaging weer. Voelen, aanpassen en zoeken naar wat er nu wel kan. Ik besloot mijn volgers online mee te nemen op mijn kanalen met het thema Self Care. Daar waar het allemaal steeds weer begint. Hoe zorg je voor jezelf als het opeens weer allemaal anders loopt dan je had gehoopt?

Luister naar je intuïtie door te mediteren
We hebben allemaal wel dat onderbuikgevoel of dat stemmetje in ons hoofd dat zegt wat we moeten doen. Luister daarnaar. Door naar je intuïtie te luisteren, leer je meer op jezelf te vertrouwen.

Leer om ´nee ´te zeggen, ook tegen jezelf
‘Nee’ zeggen kan soms erg moeilijk zijn. Je wilt niemand teleurstellen, maar tegelijkertijd weet je dat iets soms te veel van je vraagt. Probeer de gedachte dat je overal maar ‘ja’ op moet zeggen en maar van alles te moeten, los te laten.

Zet je gevoelens en gedachten op papier
Het opschrijven van wat je voelt, is een goede manier om aan de ene kant alles eruit te gooien en je hoofd leeg te maken, en anderzijds kan je over je gedachten reflecteren.

Verwen jezelf met lekker en gezond eten
‘Nourish to flourish’ letterlijk voeden om te bloeien. Om lekker in je vel te voelen, is goede voeding belangrijk. Gezond eten is niet alleen goed voor je lichaam, ook kan het een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand.

Ga de natuur in
Laad je energielevel weer op door lekker de natuur in de duiken. Door je te omringen met niks behalve flora en fauna kan je even alles loslaten. Ook krijg je hier weer frisse en creatieve inzichten.

Doe wat je leuk vindt
Doen waar je zin in hebt is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen als het om selfcare gaat. Door dingen te doen die je echt leuk vindt, komen er stofjes vrij in je hersenen waardoor je je blijer voelt. Ook verlaagt het je stressniveau. Lekker met een dekentje op de bank of uitgebreid koken.

Move that body
Door te bewegen, geeft je hersenen een stofje genaamd endorfines af. Hierdoor voel je je gelukkiger en energieker. Tegelijkertijd kan je door een potje lekker te bewegen al je stress uit je lijf gooien, wat een ontspannen gevoel als gevolg heeft .

Pamper jezelf
Lekker in bad of extra lang douchen, geurkaarsen aan, maskertje op en een goed boek bij de hand en daarna jezelf een massage geven. Hoe? Neem is een kijkje op onze instagram.

Dit is toch het perfecte Self Care recept?
Creëer in deze onrustige tijd genoeg me-time om even in te tunen op je gevoel zodat je er naar kunt luisteren. Je verdiend het! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.