TERUG

Hoe is Lucky and Tiger ontstaan?

April 2021

 /

Business Babes

By: Grace&Us

Ik lag twee jaar geleden op het strand en vertelde voor de zoveelste keer aan mijn man dat ik graag iets voor mezelf wilde doen en dat ik graag sieraden wilde gaan verkopen. Maar toch iedere keer de angst, ben ik niet te oud, kan ik dat naast ons drukke gezin doen, vinden mensen leuk wat ik leuk vind etc. Mijn man moedigde me aan dat ik niks te verliezen had.

Ik ben altijd al enorm fan geweest van sieraden en alles wat mode en kleding te maken heeft. Vorig jaar heb ik de opleiding tot Personal Stylist afgerond bij Styleschool ByDanie. Geweldige tijd was dat. Het was een enorme stap voor mij om er aan te beginnen, maar ben zo ontzettend blij dat ik het gedaan heb. Heb er enorm veel geleerd en ontzettend leuke lieve mensen leren kennen.
Ik heb in eerste instantie 50 armbanden gekocht met de hoop dat ik die zou verkopen. Ik maakte een insta account, wat foto’s van de eerste armbanden gemaakt en erop gezet. Die eerste 50 armbanden was ik in no time kwijt, dus mijn smaak was niet alleen mijn smaak. Ik ben meer gaan inkopen, en uiteindelijk andere dingen erbij gaan verkopen zoals kettingen, kettingen voor mondkapjes, armbanden voor kids, oorbellen etc. Het geeft me zoveel positieve energie, de nieuwe mensen die op mijn pad komen, de leuke reacties, creatief bezig zijn met foto’s en filmpjes maken enzovoort.

Ik ben een bevoorrecht mens.

Voor mij is het nu een ontzettende luxe geweest dat ik voor het eerst van mijn leven iets kon proberen zonder na te denken over de financiële gevolgen als het niet goed zou gaan. Ik ben een bevoorrecht mens. Ik heb namelijk een rare en niet hele leuke jeugd gehad en op mijn 16e al op mezelf gaan wonen. Ben daardoor ontzettend jong gaan werken en niet een opleiding kunnen doen waar mijn dromen lagen, mode en kleding of etaleuse had mij erg leuk geleken. Ik heb altijd fulltime gewerkt tot onze oudste werd geboren. Omdat wij geen oppasouders hebben en we er best even over hadden gedaan om zwanger te worden ben ik bewust bij de kids gebleven. En hoe ouder je wordt en je dan geen opleiding hebt, is de drempel steeds groter om te gaan werken. 

Totdat ik twee jaar geleden er ineens klaar voor was om wat dingen te veranderen nadat ik het jaar ervoor erge problemen had gekregen aan mijn evenwichtsorgaan en alle shit er een keer uit kwam. Een vreselijk jaar maar achteraf het beste wat me is overkomen om dingen te gaan veranderen in mijn leven. Ben gaan zoeken naar een geschikte opleiding en zag vrij snel de Styleschool ByDanie en ben daar op gesprek gegaan en mezelf meteen ingeschreven en zo ben ik waar ik nu sta.
Corona is gek genoeg voor mij erg goed geweest. Mensen zaten veel thuis en achter hun telefoon. Daarnaast wanneer de winkels gesloten waren konden ze bij mij terecht voor een cadeautje. 

Het leukst vind ik om te mix and matchen. Er zijn ook veel dames (soms ook mannen of kinderen die een cadeau zoeken voor hun moeder) die mij de vrijheid geven voor een cadeau samenstelling. Dat is te gek als mensen je vertrouwen en de vrijheid geven. Ook dames die foto’s van hun nieuwe outfit sturen zodat ik daar gepaste sieraden bij kan uitzoeken.

“Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat bij een ander niet”

Ik hou er ontzettend van dat wij vrouwen elkaar supporten en elkaar verder helpen. Heb een vreselijke hekel aan jaloezie en afgunst, zeker omdat je niet over iemand kunt oordelen als je iemand niet kent. Wij leven hier thuis volgens het gezegde “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat bij een ander niet”. Vind het erg fijn om mensen met positieve energie om me heen te hebben en ontmoeten en mensen die elkaar sterker maken. Probeer vandaag te genieten al is dat niet altijd makkelijk. Het verleden verander je niet meer, maar maakt je tot wie je nu bent. En voor je toekomst mag je dromen en plannen maken maar vergeet niet te genieten van kleine dingen.
Twee kleine tips. Gun andere door te delen via social media, dan doen ze dat ook voor jou en zo versterk je elkaar. En als tweede tip, in je hele leven kom je mensen tegen die jaloers zijn of jou iets niet gunnen. Dat zegt meer over hun dan over jou.

Mijn naam is Chantal de Klerk. Ik ben 44 jaar en woon met mijn man, waar ik al 22 jaar mee samen ben, en onze drie kinderen en twee honden in Rotterdam. Ik ben geboren in Brabant, maar woon inmiddels zolang in Rotterdam dat ik me bijna een Rotterdamse mag noemen. Ik hou ontzettend van deze stad.
Mijn man Paul werkt in Rotterdam, onze kinderen zijn Jasper van 16, Thomas van 14 en Rosalie van 9. Wij hebben een druk gezinsleven met drie kinderen op verschillende scholen in de stad en ze sporten alle drie fanatiek. De jongens voetballen en Thomas zit daarnaast in golf selectieteam en Rosalie danst bij Lucia Marthas. Daarnaast is het hier thuis altijd de zoete inval waar wij ontzettend van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.