TERUG

Heb jij liefde voor je buik?

December 2020

 /

Self care

By: Grace&Us

S

Je buik, net onder je navel is het centrum van je gevoel en de kern van jezelf. Wanneer je in volledige verbinding bent met je buik en je gedachten daar naar toe laat gaan kan je bijvoorbeeld voelen wat je moet doen of voel je juist wat niet goed is, daarnaast blijf je bij de kern van jezelf en leef je een leven vanuit je eigen kracht.

‘Leven vanuit je eigen kracht’, het zijn maar 5 woorden maar voor mij, en vele vrouwen met mij, ontzettend belangrijk. Dit is leven wie je werkelijk bent, je erkent jezelf als goed genoeg en bij tegenslag of ongemakken weet je dit soort momenten om te buigen naar acceptatie en zelfliefde. Je vertrouwt volledig op je gevoel en voelt dat het klopt. Je leeft in volledige verbinding met jezelf.

Verbinding met je buik
Voor veel vrouwen is de verbinding aangaan met de buik niet vanzelfsprekend….. vanwege ernstige buikklachten veroorzaakt door bijvoorbeeld endometriose, vruchtbaarheidsproblemen, een keizersnede of een buikoperatie wordt de buik vaak geassocieerd met negativiteit en/of verdriet.

Ook op mij is dit van toepassing…..
In 2010 kreeg ik, na 12 jaar klachten te hebben gehad, de diagnose endometriose. Als ik mijzelf nu zou moeten omschrijven wie ik toen was, dan zou ik zeggen dat ik een hardwerkende en resultaatgerichte vrouw was. De hevige menstruatieklachten hoorden erbij en daar probeerde ik zo weinig mogelijk aandacht aan te geven. Ik benaderde de operatie die ik moest ondergaan om zwanger te kunnen worden, als één van mijn projecten. Er kwam niet zoveel gevoel bij kijken. Het was iets wat moest gebeuren.

Na de geboorte van mijn eerste zoon, die uiteindelijk geboren is met een spoedkeizersnede, heb ik aan den lijve ondervonden wat het is om niet meer in verbinding te zijn met mijn buik en mijzelf. Ik wist letterlijk niet meer wie ik was en was de weg kwijt.. …
Ik was moe, prikkelbaar, had last van angstaanvallen en hyperventilatie en sliep slecht. Ik vond dat ik niet mocht klagen omdat ik wel een kind had gekregen en veel vrouwen die leven met endometriose dit geluk niet hebben.

Maar de keizersnede had iets in mij geraakt en ik wist/voelde dat ik hier wat mee moest. Was dit het eerste stukje gevoel dat ik weer terugvond? Was dit het kiertje naar de verbinding met mijzelf? Ik ben toen op zoek gegaan naar wie ik ben maar vooral wie ik wilde zijn. Met behulp van een psycholoog en regressietherapeut, maar ook door mindfulness toe te passen en yoga te beoefenen heb ik goede stappen kunnen zetten. Dit is een persoonlijke reis geweest waarvoor ik tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor ben.

Het roer om
Ik heb daarna nog diverse buikoperaties moeten ondergaan waaronder de keizersnede van mijn dochter. Na de laatste operatie, het verwijderen van mijn baarmoeder, voelde ik heel erg sterk dat het roer om moest… Ik heb mijn carrière en vaste baan opgezegd en ben gaan zzp’en om tijd vrij te maken voor een coaching opleiding…… Mijn doel was om vrouwen en mannen te begeleiden op hun persoonlijke reis om te worden wie ze zijn, dicht bij zichzelf….

Dit pakte alleen anders uit.
Door de holistische aanpak van mijn opleiding heb ik mijzelf eigenlijk nog meer beetje bij beetje kunnen helen en ben ik ECHT in verbinding gekomen met mijn buik maar vooral nog belangrijker met mijn gevoel….. Ik heb het meisje teruggevonden dat ik vroeger was, een gevoelig meisje, dat vertrouwt op haar intuïtie.
Mijn leven is hierdoor nog meer in balans. Ik leef mijn leven vanuit verbinding met mijn hart, ziel en gevoel.

Betekent dit dat ik daardoor altijd in balans ben? Nee, zeker niet…. Leven met endometriose is iets wat altijd bij mij blijft, maar op dagen wanneer ik prikkelbaar ben of andere ongemakken heb lukt het mij om in verbinding te blijven met mijn gevoel met als gevolg acceptatie en zelfliefde….

Mijn levensmissie
Vanwege mijn kennis en eigen ervaring viel uiteindelijk na het afronden van de opleiding het laatste puzzelstukje op zijn plek….. En dat was niet vrouwen en mannen begeleiden op hun persoonlijke reis om te worden wie ze zijn, dicht bij zichzelf….Maar te gaan voor mijn levensmissie; vrouwen begeleiden die niet meer in verbinding zijn met hun buik en gevoel en graag weer in hun eigen kracht komen te staan.

Ik geloof heel erg dat dit stukje begeleiding/coaching nog ontbreekt in de hulpvraag van vrouwen die problemen hebben met hun buik. Dit zijn vaak vrouwen die maar doorgaan en vinden dat ze niet mogen klagen. Zij kampen vaak met klachten zoals stress, hormonale klachten, libidoverlies prikkelbaarheid, zich geen vrouw voelen en niet weten wie ze zijn.

In het reguliere zorgtraject zijn dit onderwerpen die weinig aan bod komen….
Kan ik ervoor zorgen dat de klachten verdwijnen? Nee, zeker niet en ik zie mijn begeleiding als een toevoeging op de zorg die al geboden wordt…

Ben ik dan nu zo’n coach die vanwege haar eigen ervaringen denkt dat ze daardoor ook anderen kan begeleiden. Ja!
Ik kan dit alleen doen omdat ik hierin mijn eigen ervaringen goed heb verwerkt. Op deze manier kan ik zo zuiver mogelijk naar de situatie kijken, zodat ik de juiste begeleiding/coaching kan bieden. Ik begeleid vrouwen naar een gezonde leefstijl die bij hen past zodat zij meer energie krijgen, leren omgaan met de ongemakken, onzekerheden en hoe zij als vrouw kunnen leven vanuit hun kracht en meer rust ervaren.

Margje Reijs-Scheijgrond (1981) is naast moeder van 2 prachtige bijzondere kinderen en vrouw van een lieve man, holistisch lifestyle coach voor vrouwen, expert in buikzaken en eigenaar van MRS Coaching Studio & Projects by MRS.

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als marketeer vond zij het tijd worden voor haar levensmissie; vrouwen begeleiden die vanwege ernstige buikklachten zoals endometriose, keizersnede of een buikoperatie niet meer in verbinding zijn met hun buik en graag weer in hun eigen kracht komen te staan en regie nemen over hun leven. Zij begeleidt vrouwen naar een gezonde leefstijl die bij hen past zodat zij meer energie krijgen, leren omgaan met de ongemakken, onzekerheden en hoe zij als vrouw kunnen leven vanuit hun kracht en zo meer rust ervaren. Door het delen van haar eigen levensverhaal, openheid, sensitiviteit en eerlijkheid biedt zij een veilige sfeer waarin vrouwen zich kwetsbaar kunnen op stellen.

Volg mij op Instagram voor meer inspiratie over dit onderwerp @margje-reijs-scheijgrond

Fotografie, Esther Hemmer & Rebekka Mell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.