TERUG

Een stapsgewijze handleiding voor het bijhouden van een dagboek voor je welzijn

March 2020
Zelfontwikkeling

By: Grace&Us

D

De meesten van ons herinneren zich dat we toen we jong waren een dagboek of dagboek bijhielden, ergens waar we al onze gedachten, wensen en dromen in goten. Maar toen we onze kindertijd verlieten voor de tienerjaren en daarna volwassen werden, is het een gewoonte die de meesten van ons hebben achtergelaten. Toch is het iets waar we allemaal nog lessen uit kunnen trekken. Nicola Cloherty onderzoekt de gewoonte van het bijhouden van een dagboek als volwassene, ondersteund door aroma’s om je hart te helpen openen en je naar een betere plek te begeleiden.

"Om jezelf op de schouder te tikken."

Oh, om jezelf op de schouder te tikken.
Oh, om stil te zitten en te luisteren.
Oh, om naar binnen te gaan.
Oh, om te schrijven.

Oh? Maar waarom? Om antwoorden of aanwijzingen te zoeken die in je genesteld zijn, maar vaak grotendeels genegeerd worden. Want laten we eerlijk zijn, het leven is al druk genoeg en we hebben geen tijd voor onszelf.

Voor mij is schrijven waar ik mijn glimlach vind. Mijn warmte. Mijn antwoorden. Ik hou van communiceren (ik ben ook best goed in praten!), maar schrijven is de communicatievorm waar ik het meest van houd. Het is een verkenningsoefening die me zoveel onthult.

Ik schreef een dagboek toen ik klein was. Afgelopen Kerst kwam ik bij mijn ouders thuis een stapel oude notitieboekjes en brieven tegen. Ik zat daar te lezen en te glimlachen naar het kleine meisje dat op zo’n jonge leeftijd naar binnen ging en pen op papier zette. Toen ben ik ongeveer 15 jaar gestopt.

Waarom doen we dat? Waarom stoppen we? De maatschappij? Niet genoeg tijd? Niet cool genoeg? Verloren zijn? Andere dingen worden belangrijker?

In de afgelopen paar jaar heb ik me gerealiseerd dat journaling en vrij schrijven iets is dat me ondersteunt om alles wat er in mijn hoofd omgaat eruit te halen. Ik krijg duidelijkheid over problemen, vind richting, neem beslissingen en werk andere emoties. Als liefhebber van etherische oliën gebruik ik ook graag geuren om bepaalde emoties te verwerken die zwaar of negatief kunnen zijn om een positief gevoel en oplossing te creëren.

"Ik krijg duidelijkheid over problemen, vind richting, neem beslissingen en werk andere emoties."

Hier is mijn stapsgewijze handleiding om u te helpen uw eigen schrijfritueel te creëren:

Creëer ruimte voor jezelf

Creëer een ruimte om te zitten, te ontvangen en te schrijven. Misschien aan tafel, onder een boom, op je favoriete bank met uitzicht op het meer of op het strand. Je zou thuis op de bank kunnen zitten. Waar je ook bent, maak het van jou.

 

Stel de scène in

Zet je telefoon uit of plaats hem aan de andere kant van de kamer – #DoNotDisturb. Steek een kaars aan, zet misschien wat zachte muziek op.

 

Kies je geur

Als je een diffuser hebt, zet deze dan aan met kalmerende etherische oliegeur om een ontspannen omgeving te creëren. Als je verschillende essentiële oliën hebt, stem dan af op de olie die je naam roept. Hoe doe je dat? Open gewoon het deksel en maak verbinding met het aroma. Je weet het gewoon.

 

Klaar voor de start, af

Pak een pen en een notitieboekje, zodat je klaar bent om te schrijven. Sluit je ogen en neem vijf minuten de tijd om te mediteren zoals jij dat doet. Adem. Observeer je ademhaling. Adem. Observeer je lichaam. Sluit je gedachten niet af: bekijk ze en laat ze los. Kom terug in de fysieke ruimte. Kom terug in je lichaam.

 

Tijd om te schrijven

Zet de pen op papier en schrijf jouw thema / probleem / vraag / emotie bovenaan de pagina. Schrijf 10-20 minuten vrij – het idee is om het op de pagina te laten vloeien – stel een timer in. Kom terug naar het thema / probleem / vraag / emotie als / wanneer je vastloopt. Lees wat je hebt geschreven – markeer alles dat opvalt. Plaats geen oordeel over wat je hebt geschreven of over jezelf. Creëer indien nodig actiestappen of blijf er gewoon bij zitten en kijk wat er daarna stroomt. Bedank jezelf dat je deze tijd voor jezelf hebt genomen.

Ik raad ten zeerste aan om dit zo vaak als nodig te herhalen. Zoals elke zelfzorg, emotionele of spirituele oefening, is het geen one-hit-wonder. Consistentie is de sleutel. Het kan moeilijk zijn, maar het is het absoluut waard.

Nicola Cloherty is geobsedeerd door gezondheid en welzijn. Ze houdt van de vrouwelijke cyclus en is ervaren in het eren, liefhebben en synchroniseren van haar menstruatiecyclus. Ze weet uit ervaring dat wanneer vrouwen hun focus verleggen en verbinding maken met hun eigen maandelijkse cyclus – we hebben het over lichaamsbeweging, eten, werk en algemene levensstijlactiviteiten – het leven nog mooier wordt!

Nicola deelt en onderwijst vrouwen (voornamelijk – de mannen in hun leven volgen dan kort daarna) over het gebruik van etherische oliën. Bijvoorbeeld als ondersteuning om stress te verminderen en hormonen te ondersteunen. Ze organiseert ook ‘in-real-life’ evenementen en workshops, evenals virtuele programma’s om meer vrouwen te helpen contact met zichzelf te maken en ruimte te creëren voor zichzelf.

Nicola heeft ook 15 jaar zakelijke en marketingervaring op haar naam staan. Ze ging van een snelle zakelijke carrièrevrouw naar een vrouwgerichte solo / femprenuer in 2016. Ze ervaarde wat het haar bracht om af te remmen, stem af en breng haar vrouwelijke en mannelijke energie in evenwicht. Nu begeleidt ze vrouwen om hun vrouwelijk lichaam en energie te omarmen om hun eigen bedrijf en leven te leiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.