TERUG

De wereld heeft meer Vrijheidsmiljonairs nodig zoals jij.

September 2021

 /

Zelfontwikkeling

By: Grace&Us

S

Mijn naam is Juliëtte Schraauwers 33 jaar, maar diep van binnen ben ik nog steeds een speelse 4-jarig in een volwassen lichaam. Je zou me het beste kunnen omschrijven als Vrijheidsmiljonair, Verbinder, Visionair, oh ja en niet te vergeten Chronisch optimist! Ik ben oprichter van THE NOW, een duurzame en sociale branding agency. NOWSCHOOL – Dé co-learning space waar kinderen, leerkrachten, ouders en ondernemers samen leren om de beter voor zichzelf, de andere en de aarde te zorgen, zodat onze binnen- en buitenwereld met elkaar verbonden raken en de aarde ook voor ons kan zorgen. Mijn derde bedrijf is Vrijheidsmiljonairs, dé masterclass voor changemakers die met hun werk bij willen dragen aan de positieve impact die de wereld nodig heeft. Hierover vlog ik ook dagelijks op Instagram. Ik heb met vallen en opstaan mijn life purpose gevonden: de wereld holistisch doorgeven aan de volgende 7 generaties.

Als klein meisje voelde ik me niet thuis in de gemaakte hokjes van de maatschappij. Op school kon ik niet meekomen met de rest van de kindjes in mijn klas en liep al snel een ‘achterstand’ op. Ik had veel liever vrienden op school, maar vond school zelf echt verschrikkelijk. Ik kreeg maar geen antwoord op de vraag ‘Waarom moet ik dit allemaal leren?’. Na schooltijd kon ik echt mezelf zijn: Creatief, speels, buiten de hokjes denken, ondernemen, nieuwe dingen proberen, spelletjes bedenken, buiten hutten bouwen. Alle uurtjes buiten school voelde als een ontdekkingsreis, één grote playground waarin ik zelf probeerde mijn eigen regels te maken. De basis en middelbare school voelde voor mij als een obstakel waar ik doorheen moest zien te komen om uiteindelijk mijn eigen vrijheid te claimen.

If you grow, everything around you grow

Ik noem mezelf tegenwoordig Vrijheidsmiljonair. Deze term is geboren uit het idee dat de maatschappij nog steeds is ingericht op enkel en alleen economische groei. Dat is wat we leren na te streven op school, wat erin heeft geresulteerd dat de gemiddelde Nederlander op dit moment 3,3, aardes gebruikt per jaar. We leven dus met z’n alle ver buiten de draagkracht van moeder aarde. We leren op school dat we onze status moeten ontlenen aan externe ‘dingen’. Want met economische groei stimuleren we voornamelijk onze consumptiedrift naar meer, beter en groter. We leren dat we altijd maar moeten upgraden naar extern bezit: groter huis, mooiere auto, beter betaalde baan. Wat ons vaak ongelukkig maakt, ‘Want wat als dat allemaal wegvalt, wie ben ik dan?” Dat patroon wil ik doorbreken. De tegenhanger van Miljonair worden. Het leven gaat niet over extern bezit vergaren maar over innerlijke rijkdom, en dan is alle externe rijkdom zoals geld, een huis, die mooie auto een extraatje 😉

Als je je innerlijke wereld als een soort tuin gaat zien die je moet verzorgen, water moet geven, moet voorzien van zonlicht, en zaadjes plant, dan kun je daar uiteindelijk van oogsten. En deze gezonde binnen wereld vertaalt zich uiteindelijk naar de buiten wereld: jouw purpose. IF YOU GROW, EVERTHING AROUND YOU GROWS 💛  Hierdoor voel je je vrij, maar met die privilege van vrijheid komt ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Want je kunt alleen vrij zijn je het deelt met de wereld. Vrijheid is niet de mogelijkheid om maar te doen waar je zin in hebt, zonder rekening te houden met de ander. Vrijheid is de mogelijkheid om te doen wat goed is voor de wereld. 

Alles in mijn leven stond ter discussie

In 2017 bezocht ik tijdens een reis de Green School Bali, een school die kinderen leert dat zij de changemakers van de toekomst zijn. Ik voelde aan alles ‘Dit is je purpose Juliëtte’ en besloot ter plekke dat ik er alles aan ging doen om eenzelfde school op te zetten in Nederland. Dat moment viel precies samen met de verhuizing naar onze eerste koopwoning: een vrijstaande jaren 30 woning met 1200m2 grond gekocht met een maximale hypotheek. Na een paar weken keek ik om me heen en dacht ‘Wat doe ik hier? Is dit wat ik wilde? Ben ik dit? Past dit bij mij?’. Ik had een goed lopend bedrijf, een huis gekocht, een relatie die vanaf daar leek uitgestippeld – trouwen, kinderen, vakanties. Het leek alsof ik in iemand anders zijn droom leefde. Vrijheid was altijd een belangrijke kernwaarde geweest in mijn leven, maar ik voelde die vrijheid niet meer.

Ik ging door een intens en interessant proces van maanden waarin ik ontdekte dat beleven voor mij belangrijker is dan bezit. Uiteindelijk verkochten we na nog geen 2 jaar onze huis en verruilde we die voor een vervallen chalet op een voormalig chalet park wat inmiddels een officiële woonbestemming heeft gekregen. Ik heb altijd de droom gekoesterd om een eigen huis te ontwerpen en te bouwen. Net als op school voel ik me niet thuis in de gemaakte hokjes van de woningbouw. Ik wil als ik thuis ben het gevoel hebben dat ik op reis ben, dat ik vrij ben, verbonden met de natuur. In drie jaar tijd ontwierpen en bouwde we een volledig duurzaam en ecologisch huis van 75m2. We verkochten onze auto’s en ruilde die in voor oud politiebusje was we ombouwde tot camper/camperkantoor. En het belangrijkste van alles, ik voel dat dit écht het leven is wat bij ons past. We zijn vrijer, creatiever, de energie stroomt weer, we kunnen op reis, leren kitesurfen, samen dromen – de liefde voor het leven is terug. Mijn bedrijven floreren als nooit tevoren en ik zie daar nog zoveel mogelijkheden om nog meer positieve impact te maken. Zo werd ik dus vrijheidsmiljonair 🙂

De wereld heeft meer mensen nodig zoals jij.

Huis bouwen, school bouwen, bedrijven runnen. Het lijkt misschien soms voor een buitenstaande alsof ik het allemaal met twee vingers in mijn neus doen, maar ik werkt er ook hard voor. De reden waarom het misschien zo moeiteloos voelt van buitenaf is omdat ik echt heel goed weet waarom ik doe wat ik doe. Dan heb je een superscherp innerlijk kompas waar je al je keuzes op kunt baseren en je koers mee kunt bepalen. Je kunt pas een huis bouwen als je een goede fundering hebt, dat heb ik nu natuurlijk letterlijk ervaren met de bouw van ons huis, maar dat werkt ook figuurlijk. Ik heb mezelf enorm uitgedaagd om allemaal dingen te leren die ik eigenlijk heel graag op school had willen leren, en ik leer nog steeds iedere dag bij. Al deze levens en ondernemerslessen heb ik samengebracht in mijn Masterclass Vrijheidsmiljonairs. The world needs more people how help heal the world. Ik geloof echt dat de wereld meer mensen nodig heeft die de potentie in zichzelf voelen borrel, maar geen idee hebben hoe. Die kennis, ervaring en tools wil ik mensen leren in de Masterclass. Want als ik het kan, kan jij het ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.