TERUG

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken

September 2021

 /

Business Babes

By: Grace&Us

Trots! Little Label bestaat ruim 15 jaar. Wat begon in 2005 als een merk met een eigen webshop (jaaah dat was uniek in 2005 :-)) is inmiddels een volwaardig e-commerce bedrijf, en ambitieuzer dan ooit. Na jarenlang voor diverse tijdschriftuitgeverijen gewerkt te hebben koos ik er 15 jaar geleden voor Little Label te starten, een kinderkledingmerk pyjama’s en ondergoed. Ik raakte bevlogen door het ondernemerschap, het merk Little Label, en de mensen om mij heen.

Laatst zei iemand ‘als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’. Daar ben ik het helemaal mee eens, dat is zo waar! Voor mij is het ondernemerschap nog altijd het allerleukste wat er is, bouwen aan een nog mooier bedrijf en een nog succesvoller merk. Samen met fijne collega’s, trouwe relaties en de leukste klanten. Maar dat betekent niet dat er naast de mooie momenten geen tegenvallers zijn. Integendeel, zorgen en slapeloze nachten zijn mij niet vreemd. De afgelopen 15 jaar maakte ik alles mee: hoge pieken, diepe dalen en alles daar tussenin.

Een paar jaar geleden heb ik een ingrijpende reorganisatie doorgevoerd. De wereld is veranderd. Online shoppen daarmee is in een stroomversnelling gekomen. Het was te geweldig om de collecties van Little Label in heel Europa verkocht te zien worden in winkels en op internationale beurzen. Het waren prachtige avonturen en leerzame jaren, maar sinds 2 jaar ben ik met Little Label weer terug naar de basis als e-commerce bedrijf. De webshop van Little Label is het hart van het bedrijf.

In mijn rol van ondernemer met een duidelijk doel voor ogen, moet ik beslissingen nemen die ik als persoon liever anders zou zien.

In deze vernieuwde opzet heb ik de afgelopen periode ook goed gekeken naar de collecties van Little Label. Ik heb met veel consumenten en relaties gesproken over waar onze kracht nou eigenlijk ligt. En wat blijkt, Little Label is het allerbeste in het maken van mooie zachte kwalitatieve basics, ondergoed en sleepwear. Waarbij we ons echt onderscheiden door altijd de balans te vinden tussen design en comfort. De collectie ziet er natúúrlijk leuk uit, maar de kids vinden het vooral het allerlekkerste zitten. Ik krijg steeds weer de feedback dat dit is waarom mensen Little Label kopen. Natuurlijk luisteren we naar onze klanten. Ik heb daarom besloten afscheid te nemen van andere produktgroepen en volledig te gaan focussen op sleepwear en ondergoed collecties voor kids tot 16 jaar in de allerzachtste organische katoen.

Deze vernieuwde strategie en ingrijpende keuzes hebben geleid tot grote veranderingen binnen ons kleine hechte team. Dat vond ik de lastigste beslissingen om te nemen, als het mensen aangaat. In mijn rol van ondernemer met een duidelijk doel voor ogen, moet ik beslissingen nemen die ik als persoon liever anders zou zien. Dat zijn de momenten waar ik echt wakker van kan liggen.

Toch heeft ook zo’n periode weer inzichten gegeven. Zo ben ik voor het eerst in mijn rol als ondernemer vooral op mijn gevoel afgegaan. Heb de excel-sheets opzij gelegd en de koers gebaseerd op een rotsvast vertrouwen dat dat het juiste was. Dat heb ik nooit eerder gedurfd, ik zie nieuwe plannen meestal liever doorgerekend in uitgebreide analyses. De combinatie van vooral mijn gevoel volgen en slechts een paar rekensommen is de juiste gebleken. Little Label is hard gegroeid de afgelopen 2 jaar. Dat was voor mij echt een eye-opener, want zo sterk op mijn gevoel vertrouwen, dat durfde ik vroeger nooit.

Wat ik fijn vind aan het werken voor mijn bedrijf is dat ik met het grootste deel van de zakelijke relaties al meer dan 10 jaar samenwerk. Dat voelt als een warm bad. Ik kan bijvoorbeeld lezen en schrijven met onze leverancier. En tel de dagen af dat we weer naar Azië kunnen reizen zodat ik de fabrieken weer kan bezoeken en uitgebreid bij kan praten. De designer waarmee ik werk voelt me feilloos aan als we samenwerken aan een nieuwe collectie voor een volgend seizoen. En dan mijn fotograaf, hij maakte al foto’s voor Little Label toen mijn eigen kinderen model stonden als peuter. En hoe bijzonder, vorige week stonden ze 16 jaar later voor de camera, knapperds van inmiddels 18 jaar.

We werken zo lang samen met elkaar en hebben daardoor aan een half woord genoeg. Dat geldt voor heel veel relaties. Dat vind ik uniek en is erg prettig samenwerken. Natuurlijk zijn er soms verschillen van inzicht, maar het feit dat je elkaar door en door kent geeft zoveel vertrouwen. Dat netwerk van vaste relaties om me heen is erg waardevol voor mij.

En nu! Een grote wens komt uit! De comfy kinderpyjama-collectie van Little Label is bekend en geliefd. Ik kreeg al jaren veel verzoeken van moeders voor een dames-collectie. En dat moment is nu daar, een Little Label pyjama-lijn voor dames! Zoals je gewend bent gemaakt van de allerzachtste organic katoen en met de perfecte pasvorm, 100% comfy en nu met een vrouwelijke touch.

En hoe leuk was het om samen te werken met Anouk . Met deze eerste damescollectie hebben we één van de pyjamas samen ontworpen voor Grace & Us, wat een feestje was dat. De ‘Grace & Us pyjama’ kan je vanaf vandaag bestellen in de shop. 

Een nieuw seizoen, een nieuw collectie pyjama’s, voor jezelf en natuurlijk ook voor je mini-me! Ik heb met veel liefde en ontzettend veel plezier gewerkt aan de collectie. Dus deze gaat in het rijtje hoogtepunten in de rijke historie van Little Label 😉 De nachten worden kouder en ik hoop, samen met Anouk, dat jullie net zo genieten van het dragen van de nieuwe pyjama-collectie als wij van het maken.

Charlotte de Leeuw, moeder van puberzonen Nick en Luke, had een droom die uitmondde in een prachtig avontuur. Na het afronden van haar studie bedrijfseconomie werkte Charlotte een aantal jaar als marketingmanager bij verschillende tijdschriften-uitgeverijen. Als jonge moeder was zij op zoek naar mooie kwalitatieve basics voor de kinderen die online (lees: eenvoudig vanuit huis shoppen met kleine kinderen) verkrijgbaar waren. Een zoektocht die haar er in 2005 toe bracht om haar eigen bedrijf te beginnen: Little Label, een onderneming in de kindermode-branche met een e-commerce mindset.

Tegenwoordig combineert Charlotte het moederschap, een eigen onderneming en een fijn sociaal leven. Gelukkig getrouwd en woonachtig in Amstelveen. Het was hier bij de zwemles en de voetbaltraining van de kids dat Anouk en zij elkaar hebben leren kennen. En nu, jaren later, is daar een toffe samenwerking uit voort gekomen: Little Label x Grace&Us.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.