TERUG

Waar was die ondernemende, gezellige, open Wendy gebleven?

May 2021

 /

Zelfontwikkeling

By: Grace&Us

In mijn jeugdjaren was ik niet standaard. School vond ik niet zo interessant, ik was vooral oprecht geïnteresseerd in de mensen om mij heen. Als er iemand gepest werd, voelde ik de pijn van de ander in mijn buik. Oude bekenden en vrienden van mij beschrijven mij als ondernemend en een positieve regelateur. Ik regelde de feestjes wel, het vervoer en een groep gezellige mensen om ons heen. Dan koppelde ik weer vriendjes aan elkaar. Ik heb met alle lagen van de bevolking vriendschappen gehad en daar enorm veel van geleerd. Dat was mijn school, mijn leerschool. Ik was altijd op zoek naar nieuwe ontmoetingen en uitdagingen. Altijd zoekende, maar waar was ik eigenlijk naar op zoek?


Rond mijn 30e verhuisden mijn man en ik naar een nieuwe omgeving, zonder mijn eigen vrienden, mijn eigen familie, met helemaal niets bekends. Ik zat voor mijn gevoel op een andere planeet, niet planeet Wendy! De mensen keken me ook vaak aan alsof ik van een andere planeet kwam. Zag ik er dan zo anders uit? Ja, dat zag ik inderdaad, maar ik was in mijn leven gewend om met iedereen een praatje te maken en dat je met iedereen plezier kunt maken. Dat kenden ze in mijn nieuwe omgeving niet. Ik was te netjes of te stads, zo noemden ze dat dan. Maar ik deed mijn best en probeerde er iets van te maken. Alleen ik herkende mezelf niet meer. Waar was die ondernemende, gezellige, open Wendy gebleven?

De geboorte van onze kinderen

In die tijd raakte ik geïnteresseerd in het spirituele. Mijn man moest hier niets van hebben en mijn nieuwe omgeving al helemaal niet. Ik heb de boeken letterlijk en figuurlijk in de kast gezet. In 2009 werd onze eerste zoon geboren, een geschenk! In 2011 raakte ik zwanger van ons tweede kindje Lucas. Hij is met 39,5 week zwangerschap overleden in mijn buik. Heel verdrietig, want waar was dit goed voor? Dit gebeurt toch niet zonder reden? Ik sloeg weer het spirituele pad in om antwoorden te krijgen op vragen over het overlijden van Lucas. Allemaal in het geheim, zonder het te delen met mijn omgeving. Ik zat niet te wachten op waardeloze meningen en afkeurend gedrag.
Daarna kreeg ik nog 2 gezonde meiden. Na de laatste zwangerschap in 2015 kreeg ik schildklierklachten. Mijn lichaam begon te protesteren. Tijd om terug te gaan naar mezelf, rust te pakken. Maar hoe? Je bent eigenlijk al een grens over als je lichaam klachten gaat vertonen. En als ik terugkijk, kwamen de klachten vaak voort uit onvrede of onrust. Ik ben acuut thuis gebleven van mijn werk. Op dat moment werkte ik bij mijn man in het bedrijf, in de HR, en vanuit huis pakte ik af en toe wat werk op.

The magic number 40: de balans opmaken. Wie ben ik? Waar sta ik?

Een jaar later kwam de 4 inzicht, de 4 van de 40! Ik had een groot feest bedacht, in mijn oude discotheek met een DJ, een bekende van vroeger. Alles moest in stijl: luxe hapjes, champagne, het moest weer perfect! Daar stond ik dan in het midden van een grote discotheek, met vrienden en bekenden, maar…was ik niet de gangmaker op het verkeerde feest?
Na deze avond heb ik de balans opgemaakt. In gedachten was ik weer in de zaal. Wie waren nu echt mijn vrienden? Mijn vriendin waar ik al meer dan 25 jaar bevriend mee was? Die vaak niet op mijn feestjes kwam of ziek naar huis ging en die nog nooit letterlijk had gevraagd hoe het met me ging? Maar uitlachen dat kon ze wel, als ik het maar net iets minder had dan haar. Of een ander groepje ‘vrienden’ die alleen maar kijken wat je aan hebt en of je een grote auto hebt? Of eentje waar je altijd commentaar van krijgt? En dan nog zo een die kijkt of je al rimpels krijgt! Ik was omringd door mensen die helemaal niet bij mij pasten, waar ik juist slechte energie van kreeg. Ik heb ze losgelaten en dat was zo fijn. Er kwamen allemaal nieuwe, leukere dingen voor terug. En vooral nieuwe, warme mensen die mij wel horen.

LifeChange Body Mind Release

Ik heb mijn eigen werving-, selectie- en loopbaancoaching bureau opgericht in 2018. Maar ik miste nog iets. Ter aanvulling heb ik de Body Mind Release opleiding gedaan. Hierdoor kan ik mensen met een loopbaanvraag nog beter en dieper helpen. LifeChange Body Mind Release werd geboren in 2020. Inmiddels is mijn klantenkring heel divers, zijn het niet alleen maar loopbaanvragen. Maar ik was nog niet klaar. Ik bleef mensen in gedachten koppelen en als ik hoor dat iemand alleen is of verdrietig, wil ik deze persoon het liefst helpen en koppelen aan een ander persoon. Zodat iedereen gelukkig is. Ik vind het zo belangrijk dat iedereen erbij hoort, zonder oordeel. En dat iedereen met elkaar omgaat zonder te kijken naar niveau, opleiding of vermogen. Laagdrempelig. Gewoon zijn!

Vraag het maar aan Wendy

Een bemiddelingsbureau beginnen, met deze gedachte loop ik ook al jaren rond: vraag het maar aan Wendy en die weet wel weer waar we moeten zijn of bij wie. Zo ging het altijd, als regelaar. En altijd met de insteek om mensen weer blij te maken en te helpen. Tot ik dacht: met deze kracht of gave moet ik iets doen. Ik wil mensen samenbrengen en het gevoel laten voelen dat het zo fijn is om jezelf te zijn. En dat je dat kunt delen met andere mensen en je geen masker op hoeft te zetten. En daarnaast dat je niet alleen hoeft te zijn, dat je 24 uur per dag iemand kunt bereiken. Alles in het teken van gelukkig zijn.

Ik sta waar ik nu sta door alle ervaringen van de afgelopen jaren.

Door de coronacrisis groeiden mijn ideeën nog meer. Er kwamen steeds meer berichten online over dat mensen eenzaam zijn en zelfs zelfmoordneigingen hebben. Dat greep mij zo aan dat ik nog meer energie kreeg om mijn idee uit te werken. En dat is gelukt; Levenveranderen.nl. De website om weer jezelf te worden is ontstaan. Laagdrempelig in contact komen met anderen, om even te ontsnappen uit je huidige leven. Het leven is te kort om in een bubbel te zitten waar jij niet in hoort. Om je leven te laten leiden door je omgeving. Om in een vriendengroep te blijven, gewoon omdat het zo hoort. Ik weet hoe dat voelt en dan kun je zover van jezelf vandaan raken.

Ik sta waar ik nu sta door alle ervaringen van de afgelopen jaren. De eerste kracht is gekomen uit een heel verdrietig moment in ons leven, het overlijden van Lucas. Maar hij heeft me ook iets bijzonders gegeven, het kijken naar mezelf en voelen wat ik voel. Door hem ben ik weer teruggezet op het juiste pad. En de Body Mind Release heeft mij het laatste duwtje gegeven om echt in mezelf te geloven. Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Lucas is geboren en is overleden, het heeft bij mij bijna 10 jaar geduurd om te komen waar ik nu ben. Ik doe eindelijk waar ik blij van word en ik ga om met mensen die mij accepteren zoals ik ben. En dat gun ik anderen ook!

Mijn naam is Wendy van de Wijdeven en ik woon in Beek en Donk. Ik ben getrouwd met Gert-Jan en heb 4 kinderen. Ons tweede zoontje is met 39,5 week zwangerschap overleden in mijn buik. Een heel verdrietig moment in ons leven, maar het heeft me ook iets bijzonders gegeven. Daaruit is uiteindelijk de website www.levenveranderen.nl ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de webinar Grace&Us x Brigitte van der Wielen op dinsdag 19 september om 20.00 uur. 

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Door deel te nemen ga je akkoord met het ontvangen van e-mail marketing van Grace&Us naar het ingevulde e-mail adres.