StancePhotography_Mindful&Miljonair_1 (1)

“Met behulp van de inzet van spiritualiteit heb ik een rijk leven gecreëerd in de breedste zin van het woord.”

Dat ik ‘later als ik groot ben’ heel rijk zou worden, wist ik eigenlijk als klein kind al. Ik zie het dan ook graag als een van mijn manifestaties nog voordat ik de betekenis van dit woord ook maar kende. Mijn moeder en ik zijn altijd met zijn tweetjes geweest en leefden de eerste veertien jaar van mijn leven van de bijstand. Dus hoe het zou gebeuren en wat ik daarvoor moest doen, daar had ik nog geen idee van. Eerst heb ik keihard gewerkt, totdat ik bijna omviel. Dat was geen manier om succesvol te zijn, want ik kon totaal niet van mijn ‘succes’ genieten. Door mijn spirituele reis heb ik een rijk leven in de breedste zin van het woord kunnen creëren: rijk leven zit voor mij niet alleen in geld, maar ook in mooie momenten, doen waar je blij van wordt en van betekenis zijn voor anderen. Of het allemaal ook gelukt was zonder spiritualiteit en manifestatie?

Zonder deze reis was ik allang omgevallen en mijn bedrijven met mij. Ik ben er echt van overtuigd dat de tools, kennis en inzichten die ik heb opgedaan ook anderen kunnen laten groeien. Via mijn boek ‘Mindful & Miljonair’, de gelijknamige podcast en mijn online School of Samkalpa deel ik mijn lessen om stress, twijfel en ellende te voorkomen bij andere (startende) ondernemers en corporate climbers. Dat doe ik allemaal naast het leiden van het miljoenenbedrijf JBL&G voor letselschade, omdat ik ambitieuze werkenden wil inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Om zakelijke groei bij hen succesvoller te maken op alle levels: zakelijk, menselijk en spiritueel

“Genieten van mijn succes kon ik niet….Jarenlang heb ik alleen maar volgens het work hard, play hard-model geleefd.”

Toen ik net begon met JBL&G groeiden we ontzettend snel. Daarom las ik boeken, interviews en wetenschappelijke artikelen, volgde cursussen en webinars, huurde een coach in… Ik deed alles wat ik kon om te groeien als ondernemer. Ik vergat alleen totaal om ook te groeien als mens, ik vergat eigenlijk helemaal mezelf als mens. Ik ging zo op in mijn werk, dat ik gezond eten, sporten, tijd voor mezelf of spiritualiteit een overbodige luxe vond. Genieten van mijn succes kon ik niet. Jarenlang heb ik alleen maar volgens het work hard, play hard-model geleefd. Mijn leven bestond uit werken, werken, en nog eens werken, met hier en daar een feestje met te veel bubbels. Ik had heel sterk het gevoel dat ik geen succesvol bedrijf verdiende als ik niet altijd maar aan het werk was. Ik was heel hard bezig mezelf op te branden, wat zich uitte in vaak ziek zijn, snel geïrriteerd raken en uitvallen naar de mensen om mij heen. Ik gunde mezelf geen tijd om goed voor mezelf te zorgen en stond verder dan ooit van mijn gevoel af.

“Inmiddels leg ik kristallen op bij volle maan, trek ik voor belangrijke momenten een tarotkaart, en doe ik elke dag wel iets van yoga of meditatie.”

 “Totdat ik naar Burning Man ging en het legendarische kwartje viel: ik rende mezelf al jaren voorbij.” Waar ben ik nu beland? dacht ik, toen ik daar arriveerde. Ik zag het echt niet zitten, het stof, de warmte, de kleffe knuffels van vreemde mensen, geen bereik op mijn telefoon. Maar goed, ik was er toch en hou van avontuur dus ik besloot om de knop om te zetten en me volledig onder te dompelen in alle spiritualiteit; cacao ceremonies, ecstatic dance, gekke vormen van yoga, Buddha chanten. Ik bracht mezelf in een situatie die ver buiten mijn comfortzone stond en het bleek precies wat ik nodig had. Eenmaal thuis voelde ik me beter dan daarvoor. Ik realiseerde me dat ik mezelf meer liefde en aandacht moest geven. Ook was ik benieuwd naar nog meer spiritualiteit. Inmiddels leg ik kristallen op bij volle maan, trip ik rustig een dag lang op ayahuasca om mijn ware zelf te ontmoeten, trek ik voor belangrijke momenten een tarotkaart, en doe ik elke dag wel iets van yoga of meditatie. Dat ik door al die spirituele rituelen een succesvollere ondernemer zou worden, had ik van tevoren nooit kunnen bedenken. Het bedrijf is veel sneller gegroeid; meer winst, meer omzet, meer personeelsleden.

“Veel mensen zien spiritualiteit en zakelijk succes niet samengaan.”

Mijn bedrijf is uitgegroeid tot zestig man personeel en 65 freelancers met kantoren in Amsterdam, Groningen, Deventer en Rotterdam, en een omzet van zes en een half miljoen euro per jaar. Ik werd vermeld in de FD Gazellen, Viva400 en The Next Women 100. En onlangs lanceerde ik dus het boek Mindful & Miljonair, startte ik het Mindful & Miljonair podcast kanaal en lanceerde ik ook nog eens een cursus. En dat terwijl ik nu veel minder uren werk en me meer relaxed voel. Ik ben ook minder ziek en vooral ook liever voor mijn persoonlijke en zakelijk omgeving. Veel mensen zien spiritualiteit en zakelijk succes niet samengaan; als je spiritueel bent mag je niet veel geld vragen voor wat je doet, want mensen helpen moet je grootste drijfveer zijn. En als succesvolle ondernemer mag je weer niet spiritueel zijn, omdat je je weldenkend en zakelijk op moet stellen. De combinatie spiritueel én succesvol lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het zeker niet en ik hoop dat ik deze boodschap de komende tijd nog met veel meer mensen mag delen.

Over Steffy

Steffy Roos du Maine staat als ondernemer aan het hoofd van letselschadebureau JBL&G. Door spiritualiteit in te zetten ervaarde zij meer rust én wist zij haar bedrijf te laten groeien. Ze schreef er een boek over: Mindful & Miljonair en je kunt nu ook meedoen aan haar online School of Samkalpa om een rijk leven te creëren in de breedste zin van het woord, jezelf en je carrière naar een hoger plan te brengen en de succesformule te leren voor jouw droomleven.

Share this post

Share on facebook
Share on email

Leave a Comment

Your email address will not be published.