graceandus-1

2020 – Wat een jaar!

Het team van Grace&Us deelt met jouw onze pieken én dalen van 2020. Waar kijken we naar uit voor 2021? Laten we het écht en eerlijk houden en vooral ook positief blijven!

Anouk Smulders

– Grace&Us oprichtster

Dieptepunten
Persoonlijk was dat voor mij de angst om de gezondheid van mijn zus en ouders, allebei kwetsbaar en daarbij dan ook de weinige bezoekjes. De trouwdag van mijn ouders in april….. een soort raambezoek met een grote tros ballonnen. Bizar, maar het maakt ook allemaal weer zo duidelijk waar het ECHT om draait. Verder vond ik het vreselijk om te zien dat de druk in de zorg zo hoog is. Dat er in de politiek discussies moeten worden gevoerd of deze mensen iets extra s krijgen. Onderwaardering vind ik zoiets niet Nederlands waardig. In het begin van de crisis was het 1 en al respect en saamhorigheid. Waarom kunnen wij dat niet wat langer vast houden. De spanningsboog is kort, verwend en vaak wat egoïstisch, dat vind ik echt zorgelijk!!

Hoogtepunten
Met mijn gezin ervaren dat onze basis sterk is, dat wij het fijn hebben met elkaar. Ondanks zo n heftig jaar heeft het ons veel tijd samen gegeven, waarin je dan weer keihard met je neus op de feiten wordt gedrukt. Wij worden vaak pas weer wakker, als er echt wat aan de hand is. Ook het eerste jaar van Grace&Us was een feest ondanks wat eetbacks die er in deze periode “gewoon” bijhoren. Het samen ontwikkelen vind ik een droom die uitkomt, het durven gaan en je dromen najagen vind ik zo heerlijk! En dat met een team waanzinnige vrouwen die allemaal voor het zelfde staan! Stappen durven nemen op prive en zakelijk gebied was een overwinning voor mijzelf. Durf brengt groei en ik geniet daar intens van.

Vooruitkijken
Een vers jaar voelt altijd weer als een schone lei. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Door veel te werken aan zelfontwikkeling leer ik te geloven, te springen en te doen. Een heel groot deel ligt aan je eigen mindset. Mijn motto….. HALLO 2021… BRING IT ON!!!
Dat werkt naar mijn idee beter dan ….wat zou 2021 ons gaan brengen. NEE, Wat breng JIJ 2021? Every sunrise is yours to live!! Go for it!!

Klik op de foto’s om te vergroten

Katie Tsouros

– Coördineert en creëert al onze communicatie en content om het Grace&Us merk tot leven te brengen.

Dieptepunten
Helaas zat 2020 vol met uitdagingen voor mij en mijn (kersverse nog wel) man – zelfs zonder corona. We hebben begin dit jaar afscheid moeten nemen van mijn schoonmoeder nadat zij 18 maanden lang ziek was: longkanker . Daarna moeten we ook afscheid nemen van de oma en ook opa van mijn man. En dat alles in de eerste vier maanden van het jaar. Aan de andere kant hebben we ook mooie momenten gehad met onze familie, in Ierland en Griekenland, waar we nu extra dankbaar voor zijn.

Hoogepunten
Dat is een makkelijke: na twee keer onze bruiloft te hebben moeten afzeggen, in Dublin en Athene, hebben we elkaar in oktober dan toch eindelijk het ja-woord kunnen geven! Dat ging niet zonder slag of stoot, en helaas was niet iedereen erbij die we erbij wilden hebben. Maar we zijn ontzettend blij dat we ondanks alles getrouwd zijn en we kijken nu al uit naar nog meer momenten om te vieren in 2021.

Vooruitkijken
k kijk echt uit naar onze huwelijksreis! En om mijn Nederlands te blijven verbeteren. Ik wil de verloren tijd met vrienden en familie inhalen. Kom maar op met dat verlate vrijgezellenfeest. Al die geplande reizen wil ik ook nog maken. En kijk uit naar hoe Grace&Us zal groeien en hoe we meer en meer voor onze community vol fantastische vrouwen kunnen doen.

Klik op de foto’s om te vergroten

Caroline Kroone

– overziet al onze events en marketing zodat Grace&Us nog dichter bij jou komt.

Dieptepunten
Het dieptepunt van dit jaar was het breken van mijn knie tijdens een skivakantie in Oostenrijk. 8 weken niet je been mogen belasten is normaal al een hele uitdaging maar als je midden in een gigantische verbouwing zit bijna onmogelijk. 3 maanden bij familie douchen omdat je een stoel nodig hebt onder de douche, vloeren die openliggen en niet boven kunnen slapen omdat je met geen mogelijkheid de trap op kunt en dus beneden in een tot op het bot gestripte woonkamer je bed neer moet zetten. En last but not least jezelf iedere dag moeten injecteren tegen trombose terwijl je als de dood bent voor naalden. Wat was ik blij toen ik na 14 weken eindelijk verlost werd van de brace en krukken!!

Pieken
De eerste Coronaperiode viel samen met het mooiste voorjaar ever. Prachtige blauwe luchten, geen stress, frisse lucht, rust op allerlei fronten en heel veel buiten zijn. Nooit meer vroeg op (heerlijk voor een niet-ochtendmens als ik), genoeg tijd om na te denken, te mediteren en veel meer tijd voor je gezin. Heerlijk!

Ook een hoogtepunt was het opzetten van de events voor Grace&Us. Van het prille idee voor een event naar de uiteindelijke uitvoering ervan en al die prachtige vrouwen ontmoeten en hun verhalen horen was echt fantastisch! Helaas gooide Corona roet in het eten want in de laatste 3 maanden van het jaar hadden we een aantal super coole events gepland maar helaas moesten we deze cancelen. Onze eerste videoserie de ‘Grace&Us Wasstraat’ die we konden draaien met 12 super leuke vrouwen in het mooie Pillows hotel in Zwolle was absoluut een ander hoogtepunt!

Vooruitkijken
Ten eerste kijk ik uit naar een Corona vrije samenleving. Ik wil mijn leven terug!! Ik wil weer met iedereen kunnen knuffelen, uit eten gaan met al m’n vriendinnen, en het vliegtuig pakken naar een zonnige bestemming zonder op wat voor code dan ook te moeten letten. En mijn mondkapjes met een grote slinger voor altijd in de vuilnisbak deponeren! Hoe eerder hoe beter!

En natuurlijk hoop ik dat we alle mooie plannen voor te leuke events in 21 kunnen uitrollen. We zijn er al maanden over aan het brainen met ons team en een paar hele leuke dames. Ik kan niet wachten om onze plannen te delen, wat een heerlijk vooruitzicht! 2021 kom maar op, ik ben er klaar voor!!

Klik op de foto’s om te vergroten

Jessica Johansson

– de koningin van creativiteit en design, zorgt ervoor dat alles bij Grace&Us straalt.

Dieptepunten
Net als voor iedereen was het voor ons een ander jaar dan we gehoopt hadden, of ons ooit hadden kunnen voorstellen. Reizen die niet doorgingen, bruiloften die verplaatst werden, vrienden en familie minder zien, juist wanneer het moeilijke tijden zijn: dat waren echt de dieptepunten van dit jaar. Aangezien mijn familie in Zweden woont is het dit jaar nog lastiger, omdat we zelfs met de feestdagen niet samen kunnen zijn. Maar wat telt, nu meer dan ooit, is dat iedereen gezond is.

Pieken
Pinterest, Sketch Up, IG Design reels: het inspireerde me, en hield me bezig en productief. Ik genoot er ook van om langere tijd in Spanje door te brengen en werken tijdens de lockdown. Onze vrienden kwamen een weekje langs en dat was magisch. We hebben zo veel lol gehad en die herinneringen toveren nog steeds een glimlach op m’n gezicht, zelfs wanneer de lockdown lachen bijna onmogelijk maakt. Het was een uitdaging – een fijne, dat wel – om mijn business sterk te houden en me aan te passen aan elke onverwachte verandering die onze kant uit kwam.

Vooruitkijken
Hopelijk komen we langzaam maar zeker écht in die ‘nieuwe normaal’ terecht, waarin veel van die mooie momenten passen die we hiervoor beleefden. Waar ik naar uitkijk? Reizen, spontane avonturen, een avond uit, vrienden en familie – en hopelijk ook eindelijk ons droomhuis vinden en dat zelf kunnen ontwerpen en opknappen!

Klik op de foto’s om te vergroten

Saskia Smith

– brengt je alle interviews en verhalen van onze geweldige, sterke en echte Grace babes.

Dieptepunten
Lockdown, overbelaste zorg, mensen die hun baan kwijtraken, financiële zorgen; corona ontwrichtte in 2020 heel wat levens. Voor mij betekende het een jaar lang familie in het buitenland niet kunnen zien en familie dichtbij alleen van afstand. Ik had nooit gedacht hoe erg ik dat fysieke contact kon missen.

Pieken
Mijn twee pubers die ondanks alle maatregelen en dingen die ze niet meer mochten en konden doen positief in het leven bleven staan. De een deed eindexamen, de ander had een tussenjaar. Voor beiden was het jaar anders dan verwacht en gehoopt en toch wisten ze het beste eruit te halen. Het was mooi om hun veerkracht te zien.

Vooruitkijken
Ik hoop dat we in 2021 weer volop met elkaar kunnen dansen, lachen, werken, sporten, plannen maken, ontdekken. En dat ik eindelijk aan die besteller roman begin ;).

Klik op de foto’s om te vergroten

Robin de Vries

– coördineert met onze geweldige partners en sponsors die Grace&Us mede mogelijk maken.

Dieptepunten
De chaos, het verdriet en de omslag die we allemaal hebben moeten maken in ons dagelijks leven vanwege Corona.

Pieken
In januari heb ik een mooie reis door Zuid-Afrika gemaakt, waar ik nu met heel veel blijdschap op terug kijk! In 2020 startte ik ook mijn eigen bedrijf! Dus ondanks de onzekerheid en gekte was dit voor mij ook een nieuw begin van iets waar ik al heel lang van droomde. Met veel mooie projecten, lieve mensen die mij steunde en waardevolle leerprocessen. En door Corona heb ik veel tijd thuis, met m’n vriend, familie en dierbare vrienden kunnen doorbrengen. Ik ben anders naar m’n leven gaan kijken en vooral heel dankbaar voor wat ik wél heb!

Vooruitkijken
Ik hoop dat mensen zich bewust zijn van hoe goed we het hebben en als alles weer kan en mag – we volop kunnen genieten van alles dat 2021 mag brengen! Vooral de leuke feestjes, heerlijke etentjes, mooie reizen en het samenzijn!

Klik op de foto’s om te vergroten

Share this post

Share on facebook
Share on email

Leave a Comment

Your email address will not be published.